El Teatre de l’Aurora presenta la nova programació que sacsejarà els espectadors

19.09.2019

Rebota rebota y en tu cara explota, L'amic retrobat, El comediant, La Celestina La vaca que riu, entre els plats forts de la programació

 

La violència masclista, els refugiats, la violència institucional i la memòria històrica, algunes de les temàtiques que abordaran els espectacles

 

Entre el setembre i el desembre s’han programat quinze propostes artístiques d’alta qualitat que faran 33 funcions 

 

La programació inclou teatre, musicals, circ, teatre d’humor, concerts, contes per a adults i espectacles familiars

 

Es reediten els cicles Música de primera fila, Km.0 i l’Aurora tornarà a ser seu del festival El Més Petit de Tots

 

Quinze espectacles són els que la Comissió de Programació del Teatre de l’Aurora ha previst per aquest final d’any a la sala independent ubicada a la plaça de Cal Font d’Igualada. Des del 27 de setembre i fins al 4 de gener, cada cap de setmana (a excepció del 6, 7, 8, 20, 21 i 22 de desembre) hi ha prevista una proposta artística d’alta qualitat amb la voluntat de sacsejar el públic. Un total de 33 funcions amb la crítica, la denúncia social i la memòria històrica com a temàtiques.

Obrirà la Programació Setembre/Desembre 2019 l’obra La Celestinauna magnífica adaptació d’un dels clàssics de tots els temps a càrrec de Bambalina Teatre Practicable, una de les millors companyies del País Valencià, guardonat amb quatre Premis de les Arts Escèniques Valencianes. 

Algunes de les propostes que sacsejaran el públic de l’Aurora són Rebota rebota y en tu cara explotad’Agnés Mateus Quim Tarrida, un espectacle imprescindible de denúncia sobre la violència de gènere i la passivitat social, aclamat per públic i crítica i guardonat amb tres premis. La vaca que riu, un impactant espectacle de la companyia Patricia Pardo que, combinant humor, circ i grans dosis de realitat, revela la vigent tortura institucional a l’Estat espanyol. A cavall de la memòria històrica es podrà veure Rastres_Argelers, un fidedigne viatge en la memòria dels refugiats republicans de la Guerra Civil als camps de concentració francesos des de la mirada de dues dones; un emotiu espectacle amb una gran interpretació que ens transportarà a la platja d’Argelers. I finalment el Teatre de l’Aurora presentarà el seu tercer espectacle de creació pròpia, L’amic retrobat de Fred Uhlman, amb els coneguts actors Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargós, que s’estrenarà al Teatre Nacional de Catalunya i farà funcions prèvies a Igualada.

 

Comèdia, contes per a adults i un musical

Dins de la programació d’aquesta temporada els espectadors també podran veure el El comediant de Marcel Tomàs & Cascai Teatre, un divertidíssim espectacle on Marcel Tomàs homenatja la seva professió, amb un llenguatge còmic, absurd, gamberro i alhora poètic. La companyia Gataro, que enguany celebra 20 anys, portarà al teatre el musical Poe, el cabaret macabreuna adaptació d’aquest musical de Dagoll Dagom basat en contes d’Edgar Allan Poe. Música i cabaret en una història d’amor i terror amb cinc excel·lents intèrprets a l’escenari. A la programació tampoc hi falta els esperats Contes per a adults, en aquesta ocasió Jordina Biosca torna a Les Golfes de l’Aurora amb El dit a la llagahistòries per riure, per desdramatitzar i viure les angoixes de la societat amb una mica més d’alegria.

 

El talent local a escena 

El Cicle Km.0, celebrarà la seva cinquena edició el 27 i 29 de desembre i el 3 i 4 de gener. Un projecte impulsat pel Teatre de l’Aurora amb la col·laboració de les companyies professionals de teatre familiar de l’Anoia, amb l’objectiu de donar més visibilitat i apropar al públic els seus espectacles i el seu treball creatiu. En aquesta ocasió s’estrenarà l’espectacle SecXop de la companyia igualadina deParranda, un nou i divertit espectacle teatral que aborda l’educació sexual per a nens i nenes, abordant temes com la cosificació, els nuclis familiars, les diferents orientacions relacioafectives, els complexes, o el tracte amb tacte. I Passa volant... Reciclant! de la companyia de Copons Tot Circ, un espectacle de circ i pallassos amb números de malabars, punteria, equilibri i acrobàcies, fet amb materials reciclats.

 

10 anys del Festival El Més Petit de Tots al Teatre de l’Aurora

El Teatre de l’Aurora acollirà el 23 i 24 de novembre una nova edició del festival internacional d’arts escèniques per als més petits (0-5 anys) El Més Petit de Tots amb la programació de L’Odissea de Latung La La, el nou espectacle del reconegut artista igualadí David Ymbernon, una proposta fascinant i atractiva per als petits i els no tan petits, amb una gran càrrega de poesia visual, i Musicals per als més menuts, un concert per a nadons, un viatge en l’imaginari del món dels musicals de teatre i cinema que emocionarà a petits i grans.

 

Cicle Música de primera fila

La Programació Setembre/Desembre 2019 inclourà un cicle de tres concerts. El 13 d’octubre s’inaugurarà el cicle amb el concert a càrrec del violoncel·lista Romain Boyer i el pianista Guillem Martí, professors de l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada, que oferiran la sonata per a violoncel i piano de Frederic Chopin, la seva obra de cambra més important. El cicle es reprendrà el 25 d’octubre amb l’actuació d’Eva Verde, una de les més joves promeses del jazz modern a Barcelona, es presenta acompanyada del prestigiós guitarrista i compositor, Publio Delgado. Tancarà el cicle el concert Desmuntant Llobet, en què els igualadins David Murgadas Àngel Núñez homenatgen al gran guitarrista Miquel Llobet versionant cançons populars catalanes en un concert imprescindible. Dos dels concerts s’emmarquen dins el Cicle de Concerts de Professorat de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada en què participa de nou el Teatre de l’Aurora.

 

Venda d’abonaments 

Els espectadors que ho vulguin podran adquirir l’abonament de la Programació Setembre/Desembre 2019, que ofereix 4 espectacles per 44 euros amb un 30% de descompte. L’abonament es pot adquirir fins el 31 d’octubre trucant al 93 805 00 75 els dies laborables. 

 

Exposicions

El vestíbul del Teatre de l’Aurora acull del setembre al desembre l’exposició Instants de Núria Riba. Un recull d'obres pictòriques inspirades en la colla castellera dels Moixiganguers d’Igualada. Les obres exposades, juntament amb el mural exterior que està pintat al carrer Sant Faust d'Igualada, són alguns dels treballs del projecte guanyador Igual'ART 2017/18.

Actualitat