Història

 

Unicoop Cultural és una cooperativa centenària hereva de les antigues cooperatives «La Económica» i «La Igualadina» (1904), «Unió de Cooperadors» (1936), Societat Cooperativa de Consumidors «La Victoria» (1939) i «Unió Cooperativa Unicoop» (1976). Amb les seves actuals finalitats sòcioculturals, Unicoop Cultural es crea l'1 de setembre de 1988 com a resposta a la greu situació jurídico-financera en què es trobava la seva entitat antecessora, la «Unió Cooperativa Unicoop».

En aquell moment, un grup de persones membres d'entitats que gaudien de l'obra social de l'esmentada cooperativa se'n fan socis i, davant el buit de poder existent, accedeixen al Consell Rector per mitjà d'una Assemblea General de socis.

El resultat és que s'aconsegueix salvar la cooperativa adaptant els seus estatuts socials als principis i les disposicions de la nova Llei 4/1983 de Cooperatives de Catalunya, modificant el seu objecte social que passarà a ser a partir d'aleshores la prestació de serveis pel cultiu del temps lliure i l'organització d'activitats culturals.

La nova Junta es proposa no tan sols eixugar el greu dèficit existent en aquell moment, sinó aconseguir elaborar un projecte que permeti rehabilitar la seva seu del carrer de l'Aurora (plaça de Cal Font) i recuperar la seva vida social. Així neix el projecte del Teatre de l'Aurora com a veritable motor de dinamisme de l'entitat.

 

La Junta, a partir d'aquell moment, dedica temps i esforços d'una manera totalment altruista a fer realitat els seus objectius: fent de promotors, gestors, animadors, electricistes, paletes, porters, homes i dones de la neteja, etc.

Gràcies a aquesta iniciativa i als ajuts econòmics de les institucions públiques (Ajuntament d'Igualada, Generalitat de Catalunya i Consell Comarcal de l'Anoia) i de nombroses persones adherides al projecte, es pot dotar l'edifici de les condicions de seguretat necessàries i fer realitat el Teatre de l'Aurora, amb la seva programació estable i amb un equip professional de gestió al capdavant.

 

 

Descarrega't la Programació Gener/Maig 2024

Uneix-te al nostre canal de Telegram

Aparcament Teatre de l'Aurora