El Teatre de l’Aurora presenta una programació crítica i compromesa i amb grans dosis d’humor

07.01.2020

Entre el gener i el maig s’han programat catorze propostes artístiques d’alta qualitat.

 

La programació inclou teatre, comèdia, teatre d’humor, musical, familiar i el Cicle Música de Primera Fila.

 

La proposta teatral Carinyo de la companyia valenciana Pérez&Disla obrirà la programació aquest cap de setmana.

 

El Teatre de l’Aurora comença l’any amb una programació de primer nivell. Des del 10 de gener i fins el 31 de maig, hi ha previstes 14 propostes artístiques d’alta qualitat de teatre, comèdia, teatre d’humor, musical, familiar i el Cicle Música de Primera Fila a la Programació Gener/Maig 2020.  

La programació començarà aquest cap de setmana (10, 11 i 12 de gener) amb Carinyo, una proposta de la companyia valenciana Pérez&Disla. Un espectacle de teatre en què una parella ha descobert que ocupar el mateix espai no implica, necessàriament, estar junts. Una història d’amor i desamor amb grans dosis d’humor.

 

Teatre, comèdia i musical

La programació d’aquesta temporada inclourà sis propostes teatrals. La ja mencionada Carinyo de Pérez & Disla, que obrirà la temporada aquest cap de setmana; Ni con tres vidas que tuviera (28/29 febrer i 1 de març) dels madrilenys Intemperie Teatro, un impactant espectacle basat en l'entrevista del periodista Jordi Évole a l'exterrorista Iñaki Rekarte. Una invitació al diàleg i a la presa de partit estrenada amb èxit a Madrid; Assaig sobre la lucidesa (6, 7 i 8 de març), una versió teatral de l’obra de José Saramago a càrrec de la Cia. La Danesa, una crítica ferotge als mecanismes de poder i a la corrupció del sistema democràtic. Una versió teatral de l’obra del prestigiós escriptor José Saramago, molt aplaudida pel públic i per la crítica; Accions de resistència (25 i 26 d’abril) de la Cia. Susanna Barranco, un impactant espectacle que mostra una societat futura on néixer, viure, treballar i morir esdevenen una peça més de l’intercanvi mercantil. Una obra essencial finalista del Premi BBVA de Teatre 2020. També inclourà la proposta musical Infanticida (20, 21 i 22 de març), en què la compositora Clara Peya i el dramaturg Marc Rosich signen una brillant adaptació musical de l’obra en què Víctor Català va trencar amb un mite irreductible fins al moment: l’instint maternal.

Com és habitual, la programació del nou any també comptarà amb una comèdia i una proposta de teatre d’humor. Decadència (24, 25 i 26 gener) d'Steven Berkoff de la mà de la companyia Elektra, un retrat crític, sarcàstic i carregat d’humor negre sobre la classe alta d’Anglaterra. Un text clau de la dramatúrgia britànica amb dos grans intèrprets a l’escenari. I repetirà l’aplaudit CALMA! (29, 30 i 31 de maig) del conegut clown Guillem Albà, un divertit muntatge per riure i fer-nos oblidar les presses del dia a dia que ja va exhaurir totes les entrades el maig passat.

 

Dues propostes amb segell igualadí

Aquesta programació inclourà dues propostes amb segell igualadí. L’estrena de Molotov (15, 16 i 17 de maig) de David Pintó i l’actor igualadí Joan Valentí, un colpidor muntatge que reviu la història de Cipriano Martos, militant antifranquista mort el 1973. I Bollywood, Bombay, Barcelona (14, 15 i 16 de febrer) de Dúo Fàcil i Líquido Teatre, músiques, balls i colors al més pur estil indi en una divertida tragicomèdia que posa en escena la decepció de despertar del somni migratori. Amb l’actor igualadí Marc Tarrida.

 

La Cia. Teatre de l’Aurora estrenarà la quarta producció pròpia

El mes de maig la Cia. Teatre de l’Aurora estrenarà a igualada la seva quarta producció pròpia. En Jan Petit quan balla (8, 9 i 10 de maig), una proposta familiar de teatre amb màscares, titelles i música en directe que explica la veritable història que s’amaga darrera l’alegre i popular cançó infantil, la d’un líder d’una revolució social i política que va desafiar a la poderosa monarquia francesa.

 

Cicle Música de primera fila

David Riba, Guillem Martí i Maria Josep Fusté (2 de febrer) obriran la programació musical del Cicle Música de primera fila. Tres excel·lents músics i professors de l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada, porten a l’Aurora un viatge pel repertori del Beethoven més prerevolucionari. El jove pianista igualadí Joaquim Font (15 de març) també actuarà al teatre. El concertista d’Igualada amb més projecció internacional oferirà un repertori excepcional de música ibèrica per a piano. Una altra proposta del Cicle Música de Primera Fila serà l’original Toquen a morts (4 d’abril), una trobada entre els actors i músics Norbert Martínez i Roger Julià en un concert-espectacle que no deixarà a ningú indiferent. Finalment completen la programació musical d’aquesta temporada el Quintet Mediterrani (19 d’abril), Un quintet format per joves promeses de l’ESMUC, que oferiran un concert de cambra en un viatge del clàssic al neoclàssic.

 

Venda d’abonaments 

Els espectadors que ho vulguin podran adquirir l’abonament de la Programació Gener/Maig 2020, que ofereix 4 espectacles per 44 euros amb un 30% de descompte. L’abonament es pot adquirir fins el 20 de març trucant al 93 805 00 75 els dies laborables.

Actualitat