Molotov

De David Pintó i Joan Valentí

Finalitzat
2020-2021
Del dv. 23.10.20 al dg. 01.11.20

23/24/25/31 OCT / 1 NOV Divendres 23 i dissabte 24 octubre a les 21 h
Diumenge 25 octubre a les 20 h
Dissabte 31 octubre a les 20 h
Diumenge 1 novembre a les 19 h

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Durada: 1 hora
Preu: 16 € / 13 €
Espectacle en castellà

ACTIVITAT PARAL·LELA
Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

Compartir

Aparcament Teatre de l'Aurora

Un colpidor muntatge que reviu la història de Cipriano Martos, militant antifranquista mort el 1973. El nou espectacle de l’actor igualadí Joan Valentí.

 

Un colpidor muntatge basat en el llibre Caso Cipriano Martos del periodista Roger Mateos, on es reconstrueix la història d’aquest militant antifranquista mort el 1973. Després de l’èxit de Mort a les cunetes (Premi al Millor espectacle i al Millor actor a la Mostra de Teatre de Barcelona), l’actor igualadí Joan Valentí i David Pintó s’alien de nou per homenatjar les víctimes de la repressió franquista.

La detenció de Cipriano Martos es va produir arran de la distribució d’octavetes a la sortida de la fàbrica Punto Blanco d’Igualada. La causa oficial de la mort va ser la ingesta d’un còctel molotov en el transcurs d’un interrogatori a la caserna de la Guàrdia Civil de Reus. En contrast amb l’impacte internacional del cas Puig Antich, que va produir-se al mateix temps, la mort de Cipriano Martos va passar desapercebuda davant l’interès de les autoritats franquistes per silenciar l’assumpte.

La família no va ser avisada ni de la detenció, ni de l’interrogatori, i un cop mort, no se’ls va permetre veure el cos, que va ser enterrat secretament en una fossa comuna del cementiri de Reus. Antonio Martos va presentar l’any 2014 una querella sobre l’assassinat del seu germà en mans policials, davant d’un jutjat argentí que investiga casos de crims del franquisme.

 

Direcció: David Pintó Codinasaltas / Intèrprets: Joan Valentí Cortès “Nan” i Montse Pelfort Valentí” / Audiovisuals: Dan Ortínez Martí / Animació d'objectes: Montse Pelfort Valentí / Aparicions en el vídeo: Dolores Muñoz JiménezFelipe Moreno Martín, Joan Miró Vives i Esther Carrilero Baiget / Vídeo, so i llums: Xavier Amat Juste / Acompanyament musical “Le llamaban Cipriano” i “Internacional”: Martí Marsal Riera / Il·lustracions interrogatori: Jordi Bulbena Moreu / Fotografia: Joan Guasch Gratacòs / Disseny del cartell: Aureli Sendra / Suport tècnic: Teatre de l’Aurora

Divendres
23
oct
21:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat
Dissabte
24
oct
21:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat
Diumenge
25
oct
20:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat
Dissabte
31
oct
20:00 h
 
Des de
16 €
Suspès
Diumenge
01
nov
19:00 h
 
Des de
16 €
Suspès