Assaig sobre la lucidesa

De José Saramago - La Danesa

Finalitzat
Del 06.03.20 al 07.03.20 | 21:00 h

06/07 MARÇ Divendres i dissabte a les 21 h

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Durada: 1 hora i 15 minuts
Preu: 16 € / 13 €

MÉS INFORMACIÓ
www.elenafortuny.com/la-danesa

ACTIVITAT PARAL·LELA
Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

Una crítica ferotge als mecanismes de poder i a la corrupció del sistema democràtic. Una versió teatral de l’obra del prestigiós escriptor José Saramago, molt aplaudida pel públic i per la crítica.

 

Fa quatre anys, a la capital, una plaga de ceguesa va fer aflorar el millor i el pitjor dels ciutadans i dels governants. Només una dona ho va veure tot. Ara, quatre anys després, els ciutadans són cridats a les urnes i, de manera aparentment espontània, voten massivament en blanc. Aquest qüestionament implacable als partits que gestionen la democràcia generarà un pols violent entre el poder i la ciutat. La dona que ho va veure tot encara hi és. I continua veient-ho tot.

Assaig sobre la lucidesa és la segona part del cèlebre Assaig sobre la ceguesa, obra amb la qual José Saramago va un pas més enllà en la seva mirada crítica als mecanismes del poder i va posar en el punt de mira la corrupció del sistema democràtic.

L’adaptació teatral que proposa la companyia La Danesa, molt aplaudida pel públic i la crítica en la seva estrena al Festival Grec, ens confronta amb la faula de Saramago. L’obra se’ns fa absolutament vigent, després de les revoltes ciutadanes esdevingudes al món en els darrers deu anys, i posa de relleu el debat necessari entorn de l’anomenada “democràcia real”.

 

Autor: José Saramago / Adaptació al català: Jumon Erra / Traducció: Yannick Garcia / Dramatúrgia: Jumon Erra i Roger Julià / Direcció escènica: Roger Julià / Intèrprets: Marc Pujol, Elena Fortuny, Xavier Torra, Júlia Santacana i Xavier Casan / Ajudantia de direcció: Jumon Erra / Assistents de direcció: Laura Roqué i Elias Ashtari / Escenografia i vestuari: Clàudia Vilà / Il·luminació: Sylvia Kuchinow / Espai Sonor: Enric Monfort / Assessoria de moviment: Cristina Martí / Producció executiva: Elena Fortuny (CiaLaDanesa) / Distribució: Magrana Arts & Media

 

Instagram

Twitter

Divendres
06
mar
21:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat
Dissabte
07
mar
21:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat