Els infants de 0 a 5 anys seran els protagonistes dissabte i diumenge al Teatre de l’Aurora amb el Festival El Més Petit de Tots

19.11.2019

La sala independent igualadina torna a ser, aquest cap de setmana, un dels escenaris d’El Més Petit de Tots, el festival internacional d’arts escèniques per als més petits (0-5 anys)

 

A Igualada es podran veure els espectacles L’Odissea de Latung La La de David Ymbernon i Musicals per als més menuts de la Companyia pels més menuts

 

Aquest cap de setmana Igualada es converteix, per desè any consecutiu, en un dels escenaris d’El Més Petit de Tots, el festival d’arts escèniques per als més petits (0-5 anys) més gran d’Europa, que enguany arriba a la seva quinzena edició. El festival, que va arrencar el 9 de novembre i que s’allargarà fins el 24 de novembre, proposa un ampli programa d’espectacles que es representaran a 25 espais escènics de 12 ciutats dels Països Catalans. Aquest cap de setmana al Teatre de l'Aurora d'Igualada, es podran veure dues propostes recomanades per a infants de 0 a 5 anys: l’espectacle L’Odissea de Latung La La de l’igualadí David Ymbernon; i Musicals per als més menuts, de Companyia pels més menuts.

 

El festival per als més petits més gran d’Europa

El festival El Més Petit de Tots va néixer el 2005 en una iniciativa de la LaSala Miguel Hernández (Sabadell) amb una clara vocació internacional i d’expansió al territori. En aquest sentit, uns anys més tard, s’hi va sumar el Teatre de l’Aurora i, més endavant, s’hi van afegir el Mercat de les Flors (Barcelona), el Teatre Municipal (Benicàssim), el Teatre Principal (Olot), el Teatre de l’Escorxador (Lleida), el Teatre-Auditori (Sant Cugat), i el Teatre Clavé (Tordera), el Teatre-Auditori (Granollers), la sala Àtrium de Viladecans i el SAT! de Barcelona. Enguany s’hi ha sumat el Teatre Municipal (Montcada i Reixac) i el Teatre Principal (Palma de Mallorca).

El festival El Més Petit de Tots és una oportunitat única per gaudir de muntatges i experiències de qualitat pensades pels més petits. Amb un ritual, una durada i una concepció de l’espai diferents. Amb aforaments reduïts, on tot es veu de molt a prop i on tot es viu molt intensament; on hi caben i es barregen tots els llenguatges per fer-nos viatjar a paisatges desconeguts. El Més Petit de Tots també vol ser un espai on es puguin acompanyar els infants, de la mà de les arts escèniques, a desenvolupar l’esperit crític i el sentit comú, en un àmbit de llibertat de pensament, per poder formar part d’una societat cada cop més generosa i solidària. 

 

L’Odissea de Latung La La: El reconegut artista igualadí David Ymbernon torna a l’Aurora amb un nou i fascinant espectacle per als més petits.

L’Odissea de Latung La La és un espectacle fascinant i atractiu per als petits i els no tan petits, amb una gran càrrega de poesia visual. “Anava amb el vaixell a la recerca del tresor, però no vaig poder endur-me'l perquè el tresor era l'illa.” 

David Ymbernon és un artista polifacètic posseït pel color taronja. Tot el seu món, la seva vida, gira al voltant d’aquest color, i la seva feina és una línia contínua que comença des del principi, des de la seva infància.

 

Musicals per als més menuts: Un concert per a nadons, un viatge en l’imaginari del món dels musicals de teatre i cinema que emocionarà a petits i grans.

Els investigadors i pedagogs especialitzats en música i infància coincideixen en afirmar que la música té una gran importància en els nadons. Durant els primers anys de vida té un major impacte i pot influir positivament en el  creixement i desenvolupament.

Musicals per als més menuts és un viatge en l’imaginari del món dels musicals (teatrals i de cinema), on els menuts, la família i els propis músics compartiran experiències sensorials en un espectacle inoblidable.

 

El Boca a boca, dona suport al festival a Igualada

La celebració del festival a Igualada compta, per sisè any consecutiu, amb el suport del centre dental juvenil i familiar Boca a boca, d’Igualada. Anabel Villa, responsable sanitària del centre dental, remarca l’aposta que fan des del centre per col·laborar amb el festival i anuncia que, entre els espectadors que hi assisteixin, regalaran 4 vals per l’atenció odontològica de nens i nenes. Els assistents als espectacles podran omplir, durant els dos dies del festival, unes butlletes del sorteig que trobaran al Teatre de l’Aurora.

 

Horaris i venda d’entrades

Les representacions de L’Odissea de Latung La La es faran el dissabte 23 de novembre a les 12 h i a les 17.30 h i, Musicals per als més menuts el diumenge 24 de novembre, a les 12 h i a les 17:30 h. Les entrades, a 8€ (adults)  i 6€  (nens) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.  

Actualitat