El Teatre de l’Aurora reobre amb una nova programació amb un fort accent local

14.09.2020

Després de sis mesos tancat per la COVID-19, el teatre reobre amb catorze propostes d’alta qualitat que faran 31 funcions de setembre a desembre 

 

Una programació amb fort accent anoienc que reafirma l’aposta de l’Aurora per donar suport i visibilitat al talent local 

 

La programació inclou teatre, musicals, teatre d’humor, concerts i espectacles familiars 

 

Es reediten els cicles Música de primera fila, Km.0 i l’Aurora tornarà a ser seu del festival El Més Petit de Tots 

 

Després de sis mesos tancat per la crisi sanitària de la COVID-19, el Teatre de l’Aurora torna a obrir portes amb la Programació Setembre/Desembre 2020. La programació inclou catorze propostes de teatre, teatre d’humor, musical i els cicles Música de primera fila i Km.0. A més, l’Aurora tornarà a ser seu del Festival El Més Petit de Tots.

En aquest moment tan excepcional el teatre ha decidit programar companyies i artistes anoiencs, reafirmant la seva aposta per donar suport i visibilitat al talent local. L'Aurora estrenarà tres espectacles. Molotov de David Pintó i Joan Valentí, un colpidor muntatge que reviu la història de Cipriano Martos, militant antifranquista mort el 1973; Sota Sola de Ka Teatre, un espectacle familiar sobre la importància de donar valor a les petites coses del dia a dia, parar, respirar, mirar-nos als ulls i escoltar-nos i La farmaciola del malalt imaginari, Una adaptació de El malalt imaginari de Molière dirigida per Marc Hervàs i interpretada per Jordi Hervàs i Fina López. Una comèdia futurista escrita on la ciència ha assolit la meravellosa fita de la immortalitat. 

Aquesta temporada també es podrà veure La lleugeresa i altres cançons de Teatre Nu, on l’actriu Aida Oset actua, canta, toca la guitarra i fa de dj. en un recital en homenatge a les infermeres. Una obra escrita i dirigida pel conegut actor Ivan Benet i produïda per la companyia anoienca Teatre Nu. També l’obra de teatre d’humor Denarius World dels pierencs PuntMoc, 6 històries i més de 80 personatges amb només 3 actors. PuntMoc escenifica a través de l’humor absurd i de manera descarada i divertida, la societat capitalista en què vivim. La Tresquera de Cia. La Remeiera amb l’actriu tousenca Mònica Torra, un espectacle íntim, directe i alliberador que tracta els abusos infantils dins del nucli familiar. Finalment el multipremiat espectacle de titelles El rei de casa de Farrés Brothers i cia, que reflexiona sobre què passa quan arriba un nou germanet a casa.  

Sota Sola de Ka Teatre i El rei de casa de Farrés Brothers i Cia. són els dos espectacles que es podran veure al Cicle Km.0, que celebrarà la seva sisena edició el 2/3 i 9/10 de gener. Un projecte impulsat pel Teatre de l’Aurora amb la col·laboració de les companyies professionals de teatre familiar de l’Anoia, amb l’objectiu de donar més visibilitat i apropar al públic els seus espectacles i el seu treball creatiu. 

La programació començarà el 18 i 19 de setembre amb Accions de resistència de la Cia. Susanna Barranco, un impactant espectacle que mostra una societat futura on néixer, viure, treballar i morir esdevenen una peça més de l’intercanvi mercantil.  L’obra, finalista del Premi BBVA de Teatre 2020, estava programada pel 25 i 26 d’abril però es van suspendre les funcions a causa de la COVID-19. El teatre també reprograma Infanticida, la compositora Clara Peya i el dramaturg Marc Rosich signen una brillant adaptació musical de l’obra en què Víctor Català va trencar amb un mite irreductible fins al moment: l’instint maternal. 

 

L’11è Festival El Més Petit de Tots a l’Aurora

El Teatre de l’Aurora acollirà el 28 i 29 de novembre una nova edició del festival internacional d’arts escèniques per als més petits (0-5 anys) El Més Petit de Tots amb la programació de ...I les idees volen el nou espectacle la reconeguda companyia de circ Animal Religion, un atractiu espectacle de circ contemporani amb acrobàcies, humor, joc, llum i música, i Kl'aa, la teva cançó d’Inspira Teatre, un meravellós viatge musical per descobrir el món. Una experiència visual a través de la veu i la cançó.  

 

Cicle Música de primera fila

La Programació Setembre/Desembre 2020 inclourà un cicle de tres concerts. El 18 d’octubre es reprogramarà el concert de Joaquim Font, que es va haver d’anul·lar pel confinament. El concertista d’Igualada amb més projecció internacional oferirà un repertori excepcional de música ibèrica per a piano. El 30 d’octubre tindrà lloc l’obra Temps Viscut, en què el Quartet Indiano de corda i la ballarina Aina Lanas s’uneixen en un potent Rèquiem de Mozart expressat amb tota la força i delicadesa de la dansa. Funky Good Time és el darrer concert del cicle i tindrà lloc el 20 de novembre. Funk, jazz, R&B i groove amb Josep Buch i alguns dels músics més reconeguts de l’escena del jazz de casa nostra.  

 

El Teatre de l’Aurora, espai segur 

S’ha elaborat un protocol sanitari per tal que el Teatre de l’Aurora sigui un espai 100% segur tan pels artistes com pels espectadors. Es vendran les entrades deixant una cadira buida a banda i banda entre els grups de compra d’entrades i per accedir a l'equipament serà obligatori l’ús de mascareta i el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic amb un dispensador situat al vestíbul. Per tal de complir amb la distància de seguretat, tan l’accés com el desallotjament de la sala es realitzarà de forma esglaonada. 

Actualitat