'Assaig sobre la lucidesa', del prestigiós escriptor José Saramago, divendres 6 i dissabte 7 al Teatre de l’Aurora

03.03.2020

El teatre se suma a la Vaga Feminista del 8M i suspèn la funció prevista per diumenge 8 de març

Una crítica ferotge als mecanismes de poder i a la corrupció del sistema democràtic 

Les funcions tindran lloc el divendres 6 i el dissabte 7 de març a les 21 h

 

Aquest cap de setmana arriba al Teatre de l’Aurora la versió teatral de la coneguda novel·la de José Saramago, Assaig sobre la lucidesa. L’adaptació teatral que proposa la companyia La Danesa, molt aplaudida pel públic i la crítica en la seva estrena al Festival Grec, ens confronta amb la faula de Saramago. L’obra se’ns fa absolutament vigent, després de les revoltes ciutadanes esdevingudes al món en els darrers deu anys, i posa de relleu el debat necessari entorn de l’anomenada “democràcia real”. 

Fa quatre anys, a la capital, una plaga de ceguesa va fer aflorar el millor i el pitjor dels ciutadans i dels governants. Només una dona ho va veure tot. Ara, quatre anys després, els ciutadans són cridats a les urnes i, de manera aparentment espontània, voten massivament en blanc. Aquest qüestionament implacable als partits que gestionen la democràcia generarà un pols violent entre el poder i la ciutat. La dona que ho va veure tot encara hi és. I continua veient-ho tot. 

Assaig sobre la lucidesa és la segona part del cèlebre Assaig sobre la ceguesa, obra amb la qual José Saramago va un pas més enllà en la seva mirada crítica als mecanismes del poder i va posar en el punt de mira la corrupció del sistema democràtic. 

L’Aurora se suma a la vaga feminista i per això la funció prevista pel diumenge 8 de març queda suspesa.

 

Horari i venda d'entrades

Les representacions de Assaig sobre la lucidesa, tindran lloc divendres 6 i dissabte 7 de març a les 21 h. Després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades tenen un cost de 16 € i 13 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció.

 

Ja estan disponibles els abonaments de la temporada

Ja hi ha disponibles els abonaments per a la Programació Gener/Maig 2020 a través del qual els espectadors poden comprar 4 espectacles per 44 euros (30% descompte). Podran escollir entre els espectacles marcats com a abonables. La venda d’abonaments es farà trucant al 93 805 00 75 fins el 20 de març.

Actualitat