'Rastres_Argelers' reivindica la memòria dels refugiats republicans de la Guerra Civil aquest cap de setmana a l’Aurora

15.10.2019

Un fidedigne viatge en la memòria dels refugiats republicans de la Guerra Civil als camps de concentració francesos

 

Les funcions tindran lloc el divendres 18 i el dissabte 19 a les 21 h i el diumenge 20 a les 19 h

 

 

Aquest cap de setmana arriba al Teatre de l’Aurora Rastres_Argelers, un espectacle creat, dirigit i interpretat per la manresana Aina Huguet, que proposa un retrat directe, senzill i contundent sobre l’experiència de milers de refugiats republicans que van anar a parar al camp de concentració d’Argelers.

Barcelona 2001. Una trucada. Dues germanes. Uns papers vells. I les últimes paraules de l’àvia, amb un nom que neix de molt endins i ressona en el silenci: “Argelers”. Per què, Argelers? Això és el que es pregunten la Clara i la Joana la nit abans del funeral de la seva àvia. I ho descobriran a través de la lectura d’un diari personal que fins ara havia estat desat en una capsa vella, a dins d’un calaix del pis… i de la memòria.

Rastres_Argelers és un viatge en la memòria dels refugiats de la Guerra Civil que en el camí de l’exili van ser tancats als camps de concentració francesos, on hi va regnar una barbàrie extrema de la qual l’Estat francès i el govern franquista van ser còmplices absoluts.

Anna Bertran i Aina Huguet aconsegueixen explicar, amb una gran interpretació, pausada i sensible, dues experiències en femení, massa oblidades o poc tractades. Tot plegat en una posada en escena molt plàstica i amb una escenografia que ens transportarà a l’atapeïda platja d’Argelers, en un espectacle que va tenir una molt bona acollida de públic i crítica al seu pas per Barcelona.

 

Horari i venda d'entrades

Les representacions de Rastres_Argelers, tindran lloc divendres 18 i dissabte 19 d’octubre a les 21 h i diumenge 20 d’octubre a les 19 h.  Després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades tenen un cost de 16 € i 13 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. 

 

Ja estan disponibles els abonaments de la temporada

Ja hi ha disponibles els abonaments per a la programació Setembre/Desembre 2019, a través del qual els espectadors poden comprar 4 espectacles per 44 euros (30% descompte). Podran escollir entre els espectacles marcats com a abonables. La venda d’abonaments es farà trucant al 93 805 00 75 fins el 31 d’octubre.

Actualitat