El Teatre de l’Aurora estrenarà la producció pròpia L’amic retrobat, protagonitzada pel conegut actor Jordi Martínez

22.07.2019

Una adaptació de la novel·la homònima de Fred Uhlman, amb dramatúrgia de Josep Maria Miró, direcció de Joan Arqué i amb els actors Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargós.

 

Es podrà veure al Teatre de l’Aurora al novembre i posteriorment s’estrenarà al Teatre Nacional de Catalunya.

 

Una història d’amistat i descoberta que es veurà enterbolida pels convulsos esdeveniments que es viu a Alemanya a partir de 1933 amb l’ascens del nazisme i l’antisemitisme.

 

El Teatre de l’Aurora s’embarca en una nova aventura de producció pròpia. Es tracta de l’obra L’amic retrobat, una adaptació de la novel·la de Fred Ulhman, amb la dramatúrgia de Josep Maria Miró, la direcció de Joan Arqué i amb un repartiment de luxe format per Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargós. L’obra s’estrenarà al Teatre Nacional de Catalunya fent temporada del 4 al 22 de desembre. Tot i això, el públic igualadí la podrà veure en primícia en unes funcions prèvies que tindran lloc dintre de la Programació Setembre/Desembre 2019 els dies 8, 9 i 10 de novembre al Teatre de l’Aurora.

L’amic retrobat relata a través de la veu d’un home adult, Hans Schwarz, fill d’una família jueva, la pròpia història d’amistat de fa més de tres dècades amb Konradin Von Hohenfels, fill d’una família aristocràtica de Suàbia. Els nois es coneixen al Karl Alexander Gymnasium d’Stuttgart, l’escola més famosa de Württenmber, i inicien una intensa relació en què comparteixen i conflueixen coneixement, idees, preocupacions i també contradiccions. Inicialment l’amistat es configura al marge de l’enfrontament polític del país però, mica a mica, es veurà enterbolida pels convulsos esdeveniments i la pujada de tensió que es viu a Alemanya a partir de 1933 amb l’ascens del nazisme i l’antisemitisme. Els dos nois no poden viure al marge de les circumstàncies externes que començaran a notar en les seves respectives famílies i que també s’inocularà en la seva amistat provocant la separació definitiva de les seves vides.

El dramaturg Josep Maria Miró ha adaptat aquesta coneguda novel·la d’Uhlman, amb clares referències autobiogràfiques de l’autor alemany resident a Anglaterra. En aquesta versió, el relat se centra en tres personatges: Hans adult, Hans jove i Konradin jove.

 

El Teatre de l’Aurora: espai de creació

A més de l’exhibició d’arts escèniques, el Teatre de l’Aurora es dedica a la producció d’espectacles principalment dirigits a tots els públics. L’amic retrobat és el tercer espectacle de creació pròpia del Teatre de l’Aurora. Després d’estrenar dos espectacles de teatre familiar, La casa perduda (2017) i El Comte Arnau (2015), la seva primera i exitosa producció, un espectacle per a tots els públics que ha estat molt aplaudit pel públic i la crítica i que continua representant-se arreu del país. Anteriorment, el Teatre de l’Aurora ha participat en la producció de 20 espectacles, especialment de companyies de teatre infantil i familiar professionals locals.

Actualitat