‘Nada’ un espectacle que qüestiona els valors de la nostra societat, aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora

31.10.2018

La companyia de Guadalajara Ultramarinos de Lucas posa en escena un treball basat en el best seller homònim de Jane Teller

 

La companyia de Guadalajara Ultramarinos de Lucas visita aquest divendres, dissabte i diumenge el Teatre de l’Aurora amb el cèlebre i polèmic espectacle Nada, un espectacle brillant del que se’n parlarà i que qüestiona el que importa i el que no, i ho fa des del punt de vista dels joves, posant en dubte els valors de la nostra societat.

Els quatre actors de la companyia es desdoblen en una vintena de personatges per interpretar l’adaptació teatral de l’exitosa novel·la homònima de Janne Teller, un text traduït a 26 idiomes, que ha rebut nombrosos premis i que suscita interessants debats arreu.

De fet, l’espectacle parteix d’un procés de creació fet amb un grup d’alumnes de primer de Batxillerat de l’IES Pedro Gumiel d’Alcalà de Henares que els permet gaudir d’un acostament a la temàtica tractada des del propi context social i cultural dels protagonistes, que els permet treballar una posada en escena que no deixa indiferent a ningú.

El treball amb els joves també permet a Ultramarinos de Lucas treballar colze amb colze amb adolescents i fer evident que els joves tenen sobrada capacitat per plantejar-se preguntes que tot sovint, per prejudicis, els adults amaguen. A Nada tot queda al descobert obrint interessants debats posteriors.

Nada planteja la història d’Antón que el primer dia de classe abandona l’aula i decideix no tornar mai més a l’institut. Ha descobert que res importa i per tant, no val la pena fer res. S’enfila a un arbre el seu jardí i, des d’allí dalt, intenta fer veure als seus companys que la vida és insignificant. Ells, però, intentaran demostrar-li que sí que hi ha coses importants i amb significat a la vida. 

 

Horari i venda d'entrades

Les representacions de Nada  tindran lloc divendres 2 i dissabte 3 de novembre a les 21 h i diumenge 4 de novembre a les 19 h.  Després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades tenen un cost de 15 € i 12 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció.

Actualitat