El Teatre de l’Aurora presenta una programació innovadora

27.09.2018

Entre l’octubre i el desembre s’han programat disset propostes artístiques d’alta qualitat

La programació inclou teatre, musicals, teatre d’humor, concerts, contes per a adults i espectacles familiars

Es reediten els cicles Música de primera fila, Les Golfes, Km.0 i l’Aurora tornarà a ser seu del festival El Més Petit de Tots

 

Disset espectacles són els que la Comissió de Programació del Teatre de l’Aurora ha previst per aquest final d’any a la sala independent ubicada a la plaça de Cal Font d’Igualada. Des del 5 d’octubre i fins al 4 de gener, cada cap de setmana (a excepció del 8 i 9 de desembre) hi ha prevista una proposta artística d’alta qualitat amb la innovació com a eix vertebrador de la Programació Octubre/Desembre 2018.

Algunes de les propostes són innovadores per que són estrenes com Veus que no veus, el nou espectacle de la Cia. Pepa Plana que s’estrenarà al Teatre de l’Aurora el 12, 13 i 14 d’octubre i que compta, en aquesta ocasió amb l’actriu igualadina Noël Olivé i la direcció de Joan Arqué per revisar els números clàssics de pallassos des del punt de vista de dues pallasses. Mare Terra, de La companyia del príncep Totilau (3 i 4 de gener) també es podrà veure per primera vegada a Igualada. Es tracta del nou treball de la companyia tousenca que fa un repàs cronològic al a història del Planeta Terra. El Cicle Km.0 dins del qual s’inclourà Mare Terra també acollirà l’espectacle Mal de closca de Farrés brothers i cia, es tracta d’un espectacle que malgrat es va estrenar en una edició de La Mostra d’Igualada, no s’ha pogut veure a Igualada. El Cicle Km.0 permet veure companyies d’Igualada i comarca i conèixer de primera mà la feina que fan gràcies a dos tallers associats: D’on surten, les històries? a càrrec de Farrés brothers i cia i En companyia de titelles amb La companyia del príncep Totilau que obrirà als espectadors les portes del seu local d’assaig a Sant Marti de Tous.

 

Companyies joves a escena

El Teatre de l’Aurora també aposta per la innovació amb companyies joves que triomfen per allí on passen. És el cas, per exemple, de José y sus hermanas que presentarà el 16, 17 i 18 de novembre Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, un espectacle sorgit a l’Institut del Teatre i que va ser tota una revelació la temporada passada a Barcelona. En aquest mateix sentit, s’ha programat a Les Golfes (21 de desembre), l’espectacle Hem vingut aquí a deixar les coses clares de la Cia. Anemisko que fa una proposta a partir de textos satírics i periodístics de Josep Maria de Sagarra que, per primera vegada, es porten a escena.

 

Musicals innovadors

Els grans musicals de Brodway no hi caben a l’acollidora sala del Teatre de l’Aurora, però la Comissió de Programació no vol renunciar al gènere i per això ha programat dues propostes innovadores i de molta qualitat que han recollit nombroses crítiques positives al seu pas per la capital catalana. Es tracta de Per si no ens tornem a veure que es podrà veure el 19 d’octubre a la Sala Les Golfes dins del Cicle Les Golfes, que és una bonica història d’amor i humor, i Les dones de Guido Contini, un musical amb Mariona Castillo que interpreta excel·lentment tots els papers de l’auca en un sorprenent espectacle basat en el musical Nine i que es podrà veure el 30 de novembre i 1 i 2 de desembre a la sala principal de l’equipament de la plaça de Cal Font.

 

Innovació en la posada en escena de temàtiques poc habituals

Al teatre es pot parlar d’absolutament tot i això serà més evident que mai aquesta programació, que acull tres espectacles de temàtiques poc convencionals i amb una brillant posada en escena. Es tracta dels espectacles Bomber(S), Y me morí i Nada. Bomber(S) és l’espectacle amb el qual s’estrenarà la temporada i es podrà veure els dies 5, 6 i 7 d’octubre; posa en escena el ‘No és no’, qüestionant què passa quan una noia mentalment limitada, que creu que quan s’estima no es pot dir que no, s’enamora perdudament d’un atractiu bomber sense cap mena d’escrúpols. La companyia de Guadalajara Ultramarinos de Lucas planteja a Nada un espectacle on es pregunta el que importa i el que no, i ho fa des del punt de vista dels joves, posant en dubte els valors de la nostra societat. Per últim, Y me morí. Cabaret mexicano tragicómico para tres difuntos amb l’actor igualadí Marc Tarrida al capdavant, posa en escena, en clau d’humor, la celebració de la mort a la cultura mexicana.  

La programació també inclourà  (23 de novembre) una nova sessió de contes per a adults amb el reconegut narrador Joan de Boer que farà un recull del bo i millor de les seves sessions de contes amb vuit contes diferents sota el títol Contus interruptus.

 

El Més petit de Tots

El Teatre de l’Aurora acollirà el 24 i 25 de novembre una nova edició del festival internacional d’arts escèniques per als més petits (0-5 anys) El Més Petit de Tots amb la programació de Tres Cames (Tre Ben) dels danesos Aaben Dans, un espectacle visual i de dansa que reivindica amb dosis d’humor la utilitat de les cames, i Hits. Concert per a nadons que compta amb la direcció musical de Els Amics de les Arts i que repassa els grans hits de la història de la música.

 

Més música que mai

La Programació Octubre/Desembre 2018 inclou una novetat en el capítol dels concerts. La gestora cultural El Gest i el Teatre de l’Aurora han arribat a un acord per acollir alguns concerts de la programació musical que ofereixen. Es tracta de Jo Jet i Maria Ribot amb el cor (11 de novembre) i The Escarteen Sisters (23 de desembre). Aquest acord en la programació musical se suma al que ja té el teatre amb l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada que fa que la sala de la plaça de Cal Font aculli part del Cicle de Concerts de Professorat. En aquest cas el 26 d’octubre s’ha programat a Sheila Grados i Javier Gavara i el 9 de novembre s’ha programat Enric Casasses, Pau Bordas i Guillem Martí.

 

Exposicions

El vestíbul del Teatre de l’Aurora acull tot el mes d’octubre l’exposició Presos Politics a l’Espanya Contemporània de Santiago Sierra, i al novembre i desembre es podrà veure Territori de Núria Riba. Les exposicions s’organitzen conjuntament amb laCultural.

 

Nova web

D’altra banda el Teatre de l’Aurora està ultimant la remodelació de la seva pàgina web amb un disseny més amable, dissenyat per una navegació per perfils i que permetrà, com ja passava ara, comprar les entrades a través del mateix lloc web. En els propers dies es posaran a la venda les entrades de tota la temporada.

Actualitat