Resolució de la I Convocatòria de Suport a producció i gira al territori per a companyies emergents "Estrena't al territori"

09.06.2023

Les quatre sales privades de territori han resolt la primera convocatòria d’ Estrena’t al Territori, nascuda per impulsar la creació teatral emergent mitjançant el suport a companyies novells per a la producció i gira de dramatúrgies pròpies.

 

La convocatòria la van presentar el passat mes de febrer les quatres sales privades de territori: La Trono (Tarragona), L’Aurora (Igualada), La Planeta (Girona) i La Mercantil (Balaguer). A més, l’ajut compta amb el suport d’ADETCA i la col·laboració del Festival RBLS.

 

La iniciativa té com a objectius fonamentals ajudar a les companyies joves en la producció teatral i  estimular-los a formar part de la indústria cultural; descentralitzar la producció i generar circuit; potenciar l’activitat teatral privada fora de la ciutat de Barcelona; i generar xarxa entre les sales privades de territori.

La proposta guanyadora d’aquesta primera edició ha estat Iceberg de la companyia Les Heyvan. El jurat n’ha valorat la contemporaneïtat de la proposta, la innovació en el llenguatge escènic, la incorporació de la dansa, la qualitat en el contingut, format i dramatúrgia i la condició emergent de la jove companyia. La primera convocatòria ha gaudit d’una molt bona resposta per part de companyies emergents catalanes i ha rebut un total de 76 projectes amb gran diversitat de llenguatges escènics.

La companyia guanyadora compta, a partir d’ara, amb el suport i acompanyament de les quatre sales en les diferents fase de la creació de la seva obra : Assessorament en tots els aspectes relacionats amb creació artística, gestió empresarial, comptabilitat, contractació i comunicació; residència tècnica a una de les sales propulsores de la convocatòria; i gira pel territori amb exhibició de dues funcions en cadascuna de les quatre sales de territori. A més, el Festival RBLS contribueix al suport amb una residència artística de dues setmanes a la Nau Ivanow (col·laboradora del festival) i una funció de l’obra en horari lectiu a Barcelona durant el mes de novembre.

En aquesta convocatòria, la companyia Les Heyvan faran la residència tècnica serà a la sala Mercantil de Balaguer i,tot seguit, iniciarà la gira d’Iceberg pel territori en quatre caps de setmana consecutius:  Sala Mercantil -14 i 15 d’octubre-, Teatre de l’Aurora d’Igualada – 21 i 22 d’octubre-, Sala Trono de Tarragona -28 i 29 d’octubre- i sala La Planeta de Girona -4 i 5 de novembre.

Actualment, les quatre sales privades de territori ja estan preparant la segona convocatòria d’ Estrena’t al Territori que es presentarà el mes febrer de 2024.

Actualitat