El Teatre de l’Aurora presenta una programació amb grans noms de l’escena actual

Les coses excepcionals
Les coses excepcionals
Mort a les cunetes
Mort a les cunetes
Al sostre
Al sostre
La plaça del Diamant
La plaça del Diamant
La veu humana
La veu humana
No m'oblideu mai
No m'oblideu mai
Mili KK
Mili KK
Interiors
Interiors
Un obús al cor
Un obús al cor

28/01/2019

Pau Roca, Nigel Planer, Oriol Grau, Imma Colomer, Fina Rius, Marc Rosich, Ernest Villegas, Oriol Broggi i Guillem Albà són alguns dels noms destacats de la programació.

 

S’abordaran temàtiques com la memòria històrica i el franquisme, els feminismes, la figura de la dona, el suïcidi i l’objecció de consciència entre d’altres.

 

Entre el febrer i el maig s’han programat setze propostes artístiques d’alta qualitat.

 

La programació inclou teatre, comèdia, teatre d’humor i documental, òpera i els cicles Música de primera fila i Les Golfes.

 

El Teatre de l’Aurora comença l’any amb una programació de primer nivell. Des de l’1 de febrer fins el 26 de maig, cada cap de setmana (a excepció del 19, 20 i 21 d’abril i 17, 18 i 19 de maig) hi ha prevista una proposta artística d’alta qualitat amb grans noms d’actors, actrius, directors i dramaturgs de l’escena actual a la Programació Febrer/Maig 2019.

Pau Roca, Oriol Grau, Fina Rius, Ernest Villegas i Guillem Albà són alguns dels actors i actrius que passaran per l’escenari del teatre. Es podran veure obres dirigides per Imma Colomer, Marc Rosich i Oriol Broggi i textos de Nigel Planer, Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda o Wajdi Mouawad entre d’altres.

La programació començarà aquest cap de setmana (1, 2 i 3 de febrer) amb Les coses excepcionals, una proposta de Sixto Paz Produccions amb Pau Roca, un monòleg divertit, tendre i molt proper sobre les coses de la vida que valen la pena. Un dels espectacles més aplaudits i de més èxit de la temporada.

 

Comèdia, humor i clown

Al llarg d’aquests tres mesos el Teatre de l’Aurora proposa tres obres de comèdia, humor i clown. Al Sostre (22, 23 i 24 de febrer), una divertida comèdia escrita per Nigel Planer -el mític Nil de Els Joves- i protagonitzada pel conegut actor Oriol Grau, sobre dos artesans que pinten la Capella Sixtina als quals Miquel Àngel ha acomiadat. Interiors (26, 27 i 28 d’abril), un espectacle proper i intimista i en clau d’humor sobre dues parelles que es troben per casualitat. Aquesta trobada farà trontollar el seu present i els obligarà a prendre decisions. I el conegut clown Guillem Albà amb el seu darrer espectacle, Calma! (24, 25 i 26 de maig). Un divertit muntatge que recull el color més poètic i visual de Pluja i Trau i la bogeria més desenfrenada de Marabunta, amb la intenció que el públic rigui i desconnecti del ritme desenfrenat del dia a dia.

 

Grans noms de l’escena catalana

El 10, 11 i 12 de maig, el conegut actor Ernest Villegas protagonitzarà Un obús al cor. Escrit per Wajdi Mouawad i dirigit per Oriol Broggi i Ferran Utzet, l’obra té la sensibilitat continguda d’una història que remou en cos i ànima a Mouawad, un jove que va a l’hospital perquè la seva mare està a punt de morir a causa d’un càncer, en un text premiat i en un dels espectacles més exitosos de la cartellera teatral.

 

El suïcidi juvenil i el moviment Mili KK en un cap de setmana de teatre documental

El 23 i 24 de març hi ha programat un Cap de setmana de teatre documental, amb dues obres de Teatre Verbatim, una tècnica a través de la qual es construeix la dramatúrgia amb entrevistes a testimonis que s’han vist implicats en uns fets reals.  

El divendres 23 hi haurà No m’oblideu mai, del director i dramaturg Llàtzer Garcia. La proposta tracta un tema tabú en la nostra societat: el suïcidi entre adolescents i joves. L’obra parteix de converses amb especialistes i entrevistes a setze joves que en algun moment de la seva vida han sentit la pulsió suïcida.

El diumenge 24 serà el torn de Mili KK, un espectacle sobre el moviment que va aconseguir abolir la mili a Espanya amb els testimonis fidels d’insubmisos, militars, periodistes, jutges i polítics.

 

Dues propostes en el marc del 8M, Dia Internacional de les Dones

En el marc del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el teatre programarà Ismene (1 de març) i La plaça del Diamant (8, 9 i 10 de març). A Ismene, la coneguda Imma Colomer dirigeix Fina Rius interpretant Ismene, germana d’Antígona. Un text intel·ligent que posa en escena les diferents maneres de ser dona. Al seu torn la Cia. Mea Culpa proposen una versió de La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda que tracta la pèrdua i la recuperació de la identitat d’una dona en el context de la guerra civil espanyola. Una brillant adaptació d’aquest clàssic de la literatura catalana amb unes excel·lents interpretacions.

 

Una òpera que integra a la perfecció música, text i escena

El Teatre de l’Aurora estrenarà La veu humana (16 i 17 de març), l’adaptació al català d’una de les òperes més originals del segle XX, escrita per Jean Cocteau i musicada per Francis Poulenc, sota la direcció del prestigiós dramaturg i director teatral Marc Rosich i protagonitzada per la mezzosoprano Marta Valero acompanyada al piano per “l’igualadí” Guillem Martí, que ens fa viure el final d’una història d’amor a través d’una última conversa telefònica.

 

Un espectacle de memòria històrica amb segell anoienc

El 8 i 9 de febrer tornaran al Teatre de l’Aurora els igualadins Joan Valentí i Martí Marsal amb Mort a les cunetes, un espectacle sobre la història real de 9 republicans civils que van ser traslladats de la presó de Manresa el 9 de febrer de 1939 per ser afusellats a Can Maçana, al peu de la muntanya de Montserrat. La funció del dissabte 9 tindrà lloc el mateix dia de la celebració del 80è aniversari dels fets.

 

Clàssica, poesia i pop a la programació musical

Cosmos Quartet (17 de febrer) obrirà la programació musical del Cicle Música de primera fila. Un concert del jove i premiat quartet de corda amb trajectòria internacional, integrat pel capelladí Oriol Prat, amb dues obres molt influents del s.XX (Toldrà i Ligetti). El 3 de març serà el torn de Ljubliana & The Seawolf, un quartet de músics versàtils que planegen sense complexos entre la psicodèlia, les guitarres precises, el krautrock amb certes aromes de jazz. Acaben de publicar el seu tercer disc, Lliura. Celeste Alías posarà veu als poemes de Montserrat Abelló amb el guitarrista Santi Careta i la rapsoda Sònia Moya, a Tot sembla tan senzill (14 d’abril), un concert en què la paraula d’Abelló pren nous matisos i reflexos i la música s’amara de la dicció d’aquesta poeta excel·lent i estimada. Tancaran el Cicle el flautista igualadí David Riba i el pianista Josep M. Comajuncosas (5 de maig), que oferiran un repertori que va des de Bach fins a Mozart passant per Ganne i Poulenc, en un viatge musical des del Barroc fins als nostres dies.

La programació també inclourà una nova sessió de contes per a adults amb l reconegut narrador la coneguda narradora Mònica Torra, que estrenarà a Les Golfes del Teatre de l’Aurora Memoràndum (29 de març), una peça amb diverses històries sobre la memòria i els records.

 

 

Venda d’abonaments

Els espectadors que ho vulguin podran adquirir l’abonament de la Programació Febrer/Maig 2019, que ofereix 4 espectacles per 40 euros amb un 33% de descompte. L’abonament es pot adquirir fins el 22 de març trucant al 938 050 075 els dies laborables.

Com a novetat d’aquesta programació, el 23 i 24 de març el teatre organitza un cap de setmana de teatre documental. Els espectadors que vulguin gaudir dels dos espectacles (No m’oblideu mai i Mili KK), podran comprar les dues entrades per 22 euros, també trucant al 938 050 075.

Actualitat

El Teatre de l’Aurora busca més Amics

31/05/2019

La sala independent igualadina inicia vol aplegar persones que vulguin col·laborar en aquest projecte cultural col·lectiu.   Actualment el...

CALMA! la nova creació del clown Guillem Albà, aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora

17/05/2019

Un divertit muntatge que té per objectiu que el públic rigui i desconnecti del ritme desenfrenat del dia a dia.   El Teatre de l’Aurora...

Un obús al cor, amb el conegut actor Ernest Villegas, aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora

07/05/2019

Villegas protagonitza un intens i premiat espectacle dirigit per Oriol Broggi i Ferran Utzet que remou en cos i ànima l’espectador   Una...

El músic igualadí David Riba i Josep M. Comajuncosas, en concert al Teatre de l’Aurora aquest diumenge

30/04/2019

Un viatge musical des del Barroc fins als nostres dies amb obres de Bach, Mozart, Ganne i Poulenc   El Teatre de l’Aurora oferirà aquest...

Concha Milla porta al Teatre de l’Aurora Interiors, una comèdia propera i intimista sobre el món de la parella

16/04/2019

Un sopar aparentment afable es converteix en una nit on tot canviarà per sempre, com la vida mateixa   Les funcions tindran lloc el divendres...

El Cicle Escena Sonora porta 'Tot sembla tan senzill' de Celeste Alías al Teatre de l’Aurora

28/03/2019

Celeste Alías posa veu als poemes de Montserrat Abelló amb el guitarrista Santi Careta i la rapsoda Sònia Moya, en un concert lluminós i...

Mònica Torra torna a Les Golfes del Teatre de l’Aurora amb un nou espectacle de contes per adults

26/03/2019

L’anoienca estrenarà Memoràndum, amb diverses històries sobre la memòria i els records, acompanyada del pianista Txema Riera.   El...

El Teatre de l’Aurora proposa un Cap de setmana de teatre documental amb 'No m’oblideu mai' i 'Mili KK'

19/03/2019

Les dues obres són en format de teatre verbatim, que basat en el testimoni oral de la gent, construeix les seves dramatúrgies a partir...

El Teatre de l’Aurora estrena ‘La veu humana’, l’adaptació al català d’una de les òperes més originals del segle XX

12/03/2019

Escrita per Jean Cocteau i musicada per Francis Poulenc, sota la direcció de Marc Rosich i protagonitzada per la mezzosoprano Marta Valero...

El Teatre de l’Aurora programa 'La plaça del Diamant' en el marc del Dia Internacional de la Dona

05/03/2019

El teatre se suma a la Vaga Feminista del 8M i suspèn la funció prevista per divendres 8 de març.   Una obra de teatre basada en la...

'Ismene' d’Imma Colomer i Fina Rius i el concert de Ljubliana & The Seawolf, aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora

26/02/2019

Dins el Cicle Les Golfes tindrà lloc Ismene, on Imma Colomer dirigeix Fina Rius interpretant Ismene, germana d’antígona. Un text intel·ligent...

El Teatre de l’Aurora porta la comèdia 'Al sostre', un text de Nigel Planer, el Nil de 'Els Joves', protagonitzada per Oriol Grau

19/02/2019

Una divertida comèdia sobre dos artesans que pinten la Capella Sixtina sense la fama que obtindrà Miquel Àngel. Una obra que parla de les...

Nou avantatge pels Amics de l'Aurora: descompte en els concerts del Cicle Escena Sonora

13/02/2019

Els Amics del Teatre de l'Aurora sumen un nou avantatge als que ja tenien amb el carnet d'amic: poden gaudir d'un descompte en el preu de l'entrada...

Cosmos Quartet amb els capelladins Oriol i Bernat Prat, aquest diumenge al Teatre de l’Aurora

11/02/2019

Un concert imperdible a càrrec d’aquest jove i premiat quartet de corda amb trajectòria internacional, amb dues obres molt influents en la...

'Mort a les cunetes' de Joan Valentí i David Pintó, aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora coincidint amb el 80è aniversari dels fets de Can Maçana

05/02/2019

Una història basada en fets reals que vol ser una aportació a la memòria històrica del país i un homenatge a totes les víctimes de la...

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR