El Teatre de l’Aurora acull divendres un divertit espectacle que ret homenatge a Josep Maria de Sagarra

19.12.2018

‘Hem vingut aquí a deixar les coses clares’ compta amb la direcció de Jordi Oriol i parteix dels articles més satírics del l’escriptor i periodista català

 

El Cicle Les Golfes del Teatre de l’Aurora acull aquest divendres l’espectacle Hem vingut aquí a deixar les coses clares, un divertit i brillant muntatge amb música en viu que ret un particular homenatge a Josep Maria de Sagarra a través dels seus articles més satírics. Es tracta d’una peça d’orfebreria dirigida per Jordi Oriol que ha recollit excel·lents crítiques.

A l’enterrament de Josep Maria de Sagarra tres músics donen la benvinguda amb una cançó. Malgrat la correcció inicial, l’acte de comiat no va com estava previst, i aquests tres personatges es veuran obligats a agafar les regnes de la cerimònia per parlar-nos del mort. Ho faran a través de les seves pròpies paraules, dels mots que Sagarra va emprar pels seus articles satírics, i s’aniran embrancant en una sèrie de peripècies a través de les quals ens demostraran que, en realitat, no enterren a Sagarra, sinó que el fan més viu que mai.

Hem vingut aquí a deixar les coses clares parteix de vuit articles de Josep Maria de Sagarra publicats al setmanari Mirador entre 1929 i 1936, i alguns fragments curts d’altres articles, que per primera vegada, es porten a escena. Els tres intèrprets agafen els textos i els reinterpreten, els fragmenten, els musiquen, els emfatitzen, els interroguen, els divideixen i els ajunten, els treuen de context i els posen en un de nou, tot jugant amb la forma, la llengua i la música, traient suc al text, fent-lo saltar pels aires, donant-li la volta i aconseguint que vagi més enllà del sentit de les paraules i amb una vigència absoluta.

L’espectacle s’emmarca dins dels Cicle Les Golfes, un espai per a petites joies escèniques de petit format on la proximitat amb el públic els dóna valor afegit. Al finalitzar la funció que es farà divendres, hi ha programada una trobada amb la companyia.

 

Horari i venda d'entrades

Hem vingut aquí a deixar les coses clares farà un únic passi al Teatre de l’Aurora i tindrà lloc divendres 21 de desembre a les 21 h. Després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades tenen un cost de 12 € i 10 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció.

Actualitat