Més que un club

De David Pintó i Joan Valentí

Finalitzat
Del dj. 09.05.24 al dg. 12.05.24

09/10/11/12 MAIG

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Dijous, divendres i dissabte a les 20 h
Diumenge a les 19 h
Durada: 1 hora 
Preu: des de 14 €

ACTIVITATS PARAL·LELES
Presentació del llibre En guerra d'Enric Calpena, dimecres 8 de maig.
Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de dijous, amb la participació de Josep M. Solé Sabaté i Núria Calvet.

AMB EL SUPORT DE

Penya Blaugrana d'Igualada

Compartir

Aparcament Teatre de l'Aurora

/ A través de la història del Barça, s’entén la de Catalunya. Un homenatge a la memòria del club català en el nou espectacle de l’igualadí Joan Valentí. 

 

A través de la història del Barça, s'entén la història de Catalunya. Joan Gamper, cinc vegades president del FC Barcelona, Josep Sunyol, president afusellat durant la Guerra Civil Espanyola i l'igualadí Rossend Calvet, secretari i salvador del club de futbol després de la mort de Sunyol, reneixen sota la interpretació de l'actor Joan Valentí per rememorar les aventures i desventures que van viure des de la fundació del club el 1899, fins al 1978, en plena Transició espanyola.  

Més que un club. El feixisme contra el Barça és un espectacle de memòria històrica que ens transporta 125 anys enrere a través de la veu de tres dels personatges més simbòlics de la trajectòria del Barça per reflexionar sobre com es va crear el club, com es va refundar, sobre el seu catalanisme simbòlic, reivindicatiu i militant, la repressió que va patir durant la dictadura de Primo de Rivera, el segrest durant la postguerra i l’intervencionisme forçat en època franquista. 

Un homenatge que va dedicat, també, a Francesc Xavier Casals, Ana María Martínez Sagi, Nicolau Casaus, Valentí Castanys, Josep Cubells i Manuel Torres “l’avi Torres”. 

Després dels èxits La Primera (2022), Molotov (2021) i Mort a les cunetes (2018), el duet David Pintó i Joan Valentí tornen a l’Aurora amb un nou espectacle sobre memòria històrica. 

 

Direcció: David Pintó Codinasaltas / Actor: Joan Valentí Cortès “Nan” / Enregistraments musicals: Martí Marsal Riera / Disseny de llums: David Pintó / Tècnic: Arnau Alcoverro Jerez / Fotografies: Xavier Marsal (Roig fotògrafs), Pere Pelfort i Arnau Alcoverro / Producció tècnica: Teatre de l’Aurora / Agraïments: Montse Valentí, Núria CalvetEnric CalpenaJordi FinestresJ. M. Solé SabatéSalva Torres, Joan Domènech, Federació Penyes Barcelonès Oest i Penya Blaugrana d’Igualada

En memòria de: Joan Valentí Rosich (Vilanova del Camí 1929 - 2020)

 

Activitats paral·leles

L'espectacle s'acompanya de dues propostes que inclouen la presentació del llibre “En guerra” d’Enric Calpena, en la que el periodista novel·la un període en què el Barça va estar a punt de desaparèixer. L’acte presentat per Macià Oliva Sabater tindrà lloc el dimecres 8 de maig a les 19 h al Teatre de l’Aurora i comptarà amb les intervencions de l’actor Joan Valentí i el president de la Penya Blaugrana d’Igualada, Toni Claramunt . Un acte organitzat per Òmnium Cultural i la Penya Blaugrana d'Igualada, que enguany celebra el seu 65è aniversari.

Per altra banda, el dijous 9 de maig en acabar l’espectacle, hi haurà un col·loqui amb l’historiador especialitzat en la Guerra Civil Josep M. Solé Sabaté i Núria Calvet, néta de Rossend Calvet, persona cabdal en la supervivència del club durant els anys de post-guerra i franquisme.

Dijous
09
mai
20:00 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Divendres
10
mai
20:00 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Dissabte
11
mai
20:00 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Diumenge
12
mai
19:00 h
 
Des de
14 €
Finalitzat