MDR (Mort de Riure)

Los Galindos

Finalitzat
2022-2023
Del ds. 29.04.23 al dg. 30.04.23

29/30 ABRIL

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Dissabte a les 20 h
Diumenge a les 19 h
Lloc: L'Escorxador (Carrer Prat de la Riba, 45 Igualada)
Durada: 1 hora
Preu: Des de 14 €
Edat recomanada: A partir de 12 anys

Compartir

Aparcament Teatre de l'Aurora

/ Un crim improbable, un judici dubtós i un càstig absurd… per morir-se de riure. Millor espectacle de circ als Premis de la Crítica 2021.

 

Tres pallassos s’enfronten a un conflicte inesperat. Una persona del públic ha mort de riure durant l’espectacle precedent. Què faran? La justícia els farà costat? Els condemnaran? Melon, Rossinyol i Mardi us necessiten per contagiar optimisme i atiar l’esperit crític. La seva naturalesa indòmita i maldestra i la necessitat d’existir els aboquen a una obra improbable, on exploren lliurement qualsevol barbaritat. Aquesta experiència hilarant i aterridora traspua una història d’amistat sincera i aspra, provocada per un sentiment de responsabilitat i de culpa. Un crim improbable, un judici dubtós i un càstig absurd. De manera paradoxal, potser arribaran a provocar el desig de morir de riure.

Un espectacle de clown que posa en qüestió l’arbitrarietat de la justícia des de l’humor i la vivència del pallasso a càrrec de Los Galindos, una de les millors companyies de circ del país reconeguda amb el Premi Nacional de Cultural 2016. L’espectacle ha estat guardonat com a Millor espectacle de circ als Premis de la Crítica 2021 i s’ha pogut veure a la Mostra Igualada, a FiraTàrrega i al Teatre Nacional de Catalunya, recollint l’aplaudiment unànime del públic i la crítica.

 

La crítica n'ha dit...

"Un guió delirant sobre un fet luctuós que afegeix brutalitat a la funció. I és aquesta brutalitat que els bons pallassos saben convertir en riure, el plus d’un magnífic espectacle per veure’l dos cops i tornar a repetir."
Iolanda G. Madariaga, Recomana.cat

"Los Galindos presenten una obra gamberra, hilarant i fins a cert punt surrealista, on exploren lliurement qualsevol barbaritat. Sense defugir els clàssics del clown de tota la vida, aconsegueixen que el públic no pari de riure des que comença fins que acaba l’espectacle."
Oriol Toro, Núvol

"Macabra, àcida, escatològica i brutal, la proposta converteix la dinàmica dels clowns en un joc de nens sàdics, per reflexionar sobre els horrors del món convertits en espectacle."
Ivan F. Mula, Recomana.cat

 

Autoria: Los Galindos / Concepte i direcció: Bet Garrell i Marcel Escolano / Creació i interpretació: Anicet Leone, Gabriel Agosti i Marcel Escolano / Acompanyament artístic i regidoria: Bet Garrell / Equip de creació fins a la data d’estrena: Anicet Leone, Marcel Escolano, Santi Ruiz Albalate i Bet Garrell / Posada en escena: Stephane Filloc / Col·laboració en l’escriptura i concepte escenogràfic: Joël Fesel / Complicitat conceptual: Johnny Torres / Andròmina: Nartxi Azcargorta / Fotos: Klara Pedrol i Mireia Guilella / Producció executiva i difusió: Caterina Fiol

Dissabte
29
abr
20:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat
Diumenge
30
abr
19:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat