L'amic retrobat

De Fred Uhlman

Finalitzat
2022-2023
Del dv. 14.04.23 al dg. 16.04.23

14/15/16 ABRIL

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Divendres i dissabte a les 20 h
Diumenge a les 19 h
Durada: 1 hora i 30 minuts
Preu: des de 14 €

ACTIVITAT PARAL·LELA
Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

Compartir

Aparcament Teatre de l'Aurora

/ El conegut actor Jordi Martínez protagonitza una emotiva història d’amistat i descoberta enterbolida per l’ascens del nazisme a l’Alemanya de 1933. L’obra torna a l’Aurora després d’estrenar-se amb gran èxit el 2019.

 

L’amic retrobat de Fred Uhlman relata a través de la veu d’un home adult, Hans Schwarz, fill d’una família jueva, la pròpia història d’amistat de fa més de tres dècades amb Konradin Von Hohenfels, fill d’una família aristocràtica de Suàbia. Els nois es coneixen al Karl Alexander Gymnasium d’Stuttgart, l’escola més famosa de Württenmber, i inicien una intensa relació en què comparteixen i conflueixen coneixement, idees, preocupacions i també contradiccions. Inicialment l’amistat es configura al marge de l’enfrontament polític del país però, mica a mica, es veurà enterbolida pels convulsos esdeveniments i la pujada de tensió que es viu a Alemanya a partir de 1933 amb l’ascens del nazisme i l’antisemitisme.

L’amic retrobat és la tercera producció pròpia del Teatre de l’Aurora, que compta amb un repartiment de luxe encapçalat pel conegut actor Jordi Martínez i amb Quim Àvila i Joan Amargós amb la direcció de Joan Arqué i amb la dramatúrgia de Josep Maria Miró, un dels autors teatrals catalans més representat arreu del món. L’espectacle torna a l’Aurora després d’estrenar-se amb gran èxit el 2019 i fer temporada al Teatre Nacional de Catalunya.

 

 

La crítica n'ha dit...

"Si ja és difícil adaptar un text literari al llenguatge cinematogràfic, encara ho és més portar-lo a escena, donar-li corporeïtat, proximitat, fluïdesa i que esdevingui, senzillament, teatre."
Maite Guisado, Recomana.cat

"Arqué ha optat per tensar i contenir al màxim cada escena, sense arribar al melodrama. Hi ha, sí, una narració que pesa com una dalla, segant tot bri d'esperança."
Jordi Bordes, Recomana.cat

 

Autor: Fred Uhlman / Traducció: Dolors Udina / Direcció: Joan Arqué / Dramatúrgia: Josep Maria Miró / Intèrprets: Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargós / Moviment i assessoria de direcció: Carla Tovías / Ajudant de direcció i assessorament dramatúrgic: Núria Ramis / Disseny escenografia: Xesca Salvà / Vestuari: Rosa Lugo / Il·luminació: Xavier Amat i Rafael Roca / Espai sonor: Pep Pascual / Construcció escenografia: Jorba-Miró i Martí Doy / Direcció de producció: Òscar Balcells / Ajudant de producció: Maria Tort / Comunicació: Núria Olivé - La Tremenda / Administració: Mònica Cardús / Producció: Teatre de l’Aurora / Agraïments: Nau Ivanow i Espai Q-Ars Teatre

Divendres
14
abr
20:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat
Dissabte
15
abr
20:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat
Diumenge
16
abr
19:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat