Peix

Cia. Hotel Iocandi

Finalitzat
2022-2023
Del ds. 04.02.23 al dg. 05.02.23

04/05 FEBRER

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Dissabte a les 20 h
Diumenge a les 19 h
Durada: 45 minuts
Preu general: 18 €

Compartir

/ Un personatge encisador i una canya de pescar. Un món que s’acaba: el peix gran sempre es menja el petit. Una emotiva proposta de circ amb una de les millors companyies del país.

 

“Això era i no era un peix que reflexionava dubtós cap a les profunditats infinites, tot sol, sense cap peix gros que el vigili, ni cap peix manta que l’abrigui, sense peixos espasa, peixos pallasso o congres peluts. Lliurat de tot, i tanmateix no s’ho pot treure del cap. Peix-Era.”

Peix és la segona producció de la companyia Hotel Iocandi, un espectacle de petit format basat en el circ i el pallasso on Tomeu Amer construeix un personatge encisador que, amb l’única ajuda d’una canya de pescar i una pista de fusta circular, retrata un món que s’acaba perquè, com tots sabem, el peix més gran sempre es menja el petit.

Una reflexió, des de la poètica de l'absurd, sobre la mallorquinitat, sobre l'impacte del turisme, sobre la lluita de poders, la buidor, el silenci i la solitud davant la immensitat, sobre la ridiculesa de ser grans i l’enyorança de ser petits. Un viatge metafòric cap a les profunditats humanes per buscar allò que ens fa continuar nedant, buscant, remant tot i la magnitud i la força imprevisible i sempre sorprenent de les onades. Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d’arts de carrer 2019 i Premi Drac d’or al Millor espectacle de carrer de la Fira de Titelles Lleida 2021.

 

La crítica n'ha dit...

“L’acròbata especialista de fer equilibris amb l’escala ha bastit un personatge vulnerable pero d’una sola peça, integre. Perquè el treball actoral és honest i s’ha cuinat a foc molt lent, un luxe que permet disfrutar delprivilegi d’un espectacle carregat de capes i que transita des de l’emoció més profunda a la incertesa o el despropòsit més còmic
Jordi Bordes, Recomana.cat

“Peix és un espectacle rodó. Aconsegueix fer-nos reflexionar sobre un turisme que arrasa la terra per on passa (“Fiesta! Mediterráneo!”) i d’un mar que està al límit de les seves possibilitats. Sense sermonejar, sense trampes i, el més important de tot, sense paraules”
Oriol Puig, Núvol

 

Idea, creació i interpretació: Tomeu Amer / Mirada externa: Ada Vilaró / Acompanyament artístic: Griselda Juncà / Composició musical i assessorament sonor: Sasha Agranov / Disseny i construcció escenografia: Tomeu Amer / Tècnic: Bernat Torres / Il·lustracions: David Permanyer / Producció: Griselda Juncà i La Persiana / Constructor pista: Ulrich Weigel / Vestuari: Hotel iocandi i Margarita / Distribució: Alina Ventura – La Maleta dels espectacles / Coproducció: Fira Tàrrega 2019 – Suport a la creació / Suport a la creació: Testimoni escènic Cal Gras, Ca l’Estruch i Ajuntament de Castellterçol, Escena Poblenou i Trapezi

Dissabte
04
feb
20:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat
Diumenge
05
feb
19:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat