La Primera

De David Pintó i Joan Valentí

Finalitzat
2022-2023
Del dj. 22.12.22 al ds. 24.12.22

22/23/24 DESEMBRE

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Dijous i divendres a les 20 h
Dissabte a les 12 h
Durada: 1 hora
Preu: 16 € / 13 €
Espai: Sala Les Golfes

ACTIVITAT PARAL·LELA
Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de dijous

Compartir

Aparcament Teatre de l'Aurora

/ Un homenatge a totes les Mestres de la República a través de la història de Nativitat Yarza, la primera alcaldessa de Catalunya. El nou espectacle de l’igualadí Joan Valentí.

 

La Primera és el nou muntatge teatral de l’actor igualadí Joan Valentí i David Pintó que relata la desconeguda història de Nativitat Yarza Planas, la primera alcaldessa de Catalunya que després de 40 anys d’exili no va aconseguir tornar a casa.

Anys després de perdre el rastre de la seva tia, els fills de Mariano Yarza Planas reben una carta a Barcelona des de França en la qual els anuncia que retorna de l’exili. La família la va a rebre a l’estació de França però només hi troben les seves maletes. Uns anys més tard, un dels fills dels nebots de la Nativitat, rescata les velles maletes de l’oblit i ens en descobreix el seu contingut.

A través de monòlegs, lectures, manipulació d’objectes, projeccions i música, l’actor ens anirà descobrint la vida, les idees i el pensament d’aquesta mestra rural que inculcava valors de llibertat i justícia social als seus alumnes.

Després dels èxits de Mort a les cunetes i Molotov, el conegut actor igualadí Joan Valentí estrenarà a l’Aurora la seva nova producció coincidint amb els 150 anys del naixement de Nativitat Yarza (24 de desembre de 1872), en un homenatge a totes les Mestres de la República.

Espectacle dedicat, in memoriam, a Antoni Dalmau Ribalta (Igualada 1951 – 2022). I a Joana Just Montané, mestra republicana (Igualada 1910 – Mèxic 2005).

 

Autoria: David Pintó Codinasaltas i Joan Valentí Cortès “Nan” / Direcció: David Pintó Codinasaltas / Intèrpret: Joan Valentí Cortès “Nan” / Espai escènic, vestuari i atrezzo: Teresa del Junco Peñacoba / Assessorament manipulació d’objectes: Montse Pelfort Valentí / Disseny de llums: David Pintó Codinasaltas

Dijous
22
des
20:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat
Divendres
23
des
20:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat
Dissabte
24
des
12:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat