El gegant del Pi

De Pau Vinyals

Finalitzat
2021-2022
Del dv. 06.05.22 al dg. 08.05.22

06/07/08 MAIG

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Divendres i dissabte a les 20 h
Diumenge a les 19 h
Durada: 1 hora
Preu: 16 € / 13 €

ACTIVITAT PARAL·LELA
Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

Compartir

Aparcament Teatre de l'Aurora

/ Què passa quan descobreixes que el teu avi, a qui tant estimes, era franquista? Una punyent peça dirigida i interpretada pel conegut actor Pau Vinyals.

 

En Pau és un home de 33 anys, l’edat de Crist. S’acaba de comprar un pis amb la seva dona al barri del Raval de Barcelona.

És feliç amb la seva feina i la Judit. S’estimen, es miren amb amor i tendresa mentre van treient de les caixes tots els objectes i els col·loquen al seu lloc: un cartell de Tortell Poltrona, un electrocardiograma, fotos, fotos de família feliç; un dinar de Nadal, Setmana Santa, un salt a la piscina... recorda com estimava el seu avi. El seu avi era franquista.

El gegant del Pi és un debut lluminós de l’actor Pau Vinyals com a autor i director. Un procés de creació per trobar les paraules de tots els silencis que habiten una família, un poble. Un viatge del poble a la ciutat i de la ciutat al mig del bosc i del bosc al menjador de casa. De l’espai públic al privat. El gegant del Pi és una autoficció de l’herència rebuda, d’un intent per encarar la construcció d’una llar. Què ha fet la meva família per defensar les seves propietats? De què seríem capaços per defensar casa nostra? Què faríem per salvar un fill?

 

La crítica n'ha dit...

“El gegant del Pi, autoficció desbordant de petites i lluminoses revelacions, destaca sobretot per l’expressivitat del seu autor-intèrpret i per l’emotivitat diàfana de les vivències conjurades
Anna Prieto, Núvol

“Una obra necesaria, que da un salto generacional al vacío, adentrando a un concienzudo millenial en el fascismo como enemigo interior”
Gabriel Sevilla, Recomana.cat

“Pau Vinyals s’exposa i ho deixa tot sobre l’escenari amb un valor més que admirable.
Erola Puigsech, Espectáculos Barcelona

“El text és d’una gran potència, i evoluciona per a emocionar-nos, però sobretot per a qüestionar-nos i crear-nos dilemes.
Josep Maria Vilaplana, Jove Espectacle

 

Dramatúrgia, direcció i interpretació: Pau Vinyals / Direcció: Júlia Barceló / Espai escènic: Júlia Colomer / Espai sonor: Arnau Vallvé / Assessora de cos: Laura Vago / Direcció de producció: Júlia Simó Puyo / Ajudantia de direcció: Laura Vago i Miguel Uriz

Divendres
06
mai
20:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat
Dissabte
07
mai
20:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat
Diumenge
08
mai
19:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat