El silenci dels telers

Amb Maria Casellas i Andrea Portella

Finalitzat
Del 09.04.21 al 11.04.21

09/10/11 ABRIL Divendres i dissabte a les 20 h
Diumenge a les 19 h

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Durada: 1 hora i 15 minuts
Preu: 16 € / 13 €

ACTIVITAT PARAL·LELA
Trobada amb la companyia i amb l'escriptora Assumpta Montellà en finalitzar la funció de dissabte

AMB EL SUPORT DE

Mancomunitat de la Conca d'Òdena

Una brillant adaptació teatral del llibre El silenci dels telers d’Assumpta Montellà. Les històries reals de les dones que treballaven a les colònies tèxtils catalanes amb dues excel·lents intèrprets a l’escenari.

 

La Pilar i la Carme van viure i treballar tota la vida en una de les colònies tèxtils que van florir, a finals del segle XIX, a les ribes dels nostres rius. Tot i que les colònies van anar tancant a partir de la dècada dels 80 del segle passat, la Pilar i la Carme, d’alguna manera, encara són allà. Amb elles, reviurem el dia a dia d’aquest món en miniatura que eren les colònies, tot resseguint els més de cent anys d’història que van transcórrer mentre encara funcionaven.

El silenci dels telers és una idea original de Maria Casellas, una de les protagonistes de l’obra, va néixer en una família de treballadores tèxtils a una colònia a Gironella, El Berguedà. La dramaturga Anna Maria Ricart hi ha posat el text i Ferran Utzet la direcció. Un text a partir de les històries que Assumpta Montellà va recopilar en el seu llibre, on el protagonisme recau en aquelles de les quals mai no parlem, però que sense elles no seriem on som. Perquè la singularitat de cada petita història ens pot ajudar, potser, a comprendre una mica més d’on venim.

Amb una excel·lent interpretació a l’escenari, l’espectacle va tenir una molt bona acollida de públic i crítica al seu pas per Barcelona.

 

Idea original: Maria Casellas / Direcció: Ferran Utzet / Dramatúrgia: Anna Maria Ricart / Actrius: Maria Casellas i Andrea Portella / Disseny sonor: Guillem Rodríguez / Escenografia: Martí Doy / Tècnic: David Muñoz / Disseny gràfic i fotografia del cartell: Clàudia Portús / Fotografia i vídeo promocional: Jaume Viñas / Producció executiva i comunicació: Maria Casellas i EMERGÈNcies / Agraïments: Pilar Artigas, Jordi Basora, Josep Caselles, Rosa Serra, La Perla 29, Museu de la colònia Vidal de Puig-reig, Fàbrica de Cal metre de Gironella i a l’Andreu, l’Adrià, la Basilisa, la Dolors, la Francisca i la Montse.

 

Instagram

Divendres
09
abr
20:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat
Dissabte
10
abr
20:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat
Diumenge
11
abr
19:00 h
 
Des de
16 €
Finalitzat