Mort a les cunetes

de David Pintó i Joan Valentí

Finalitzat
Del 08.02.19 al 09.02.19 | 21:00 h

08/09 FEBRER Divendres i dissabte a les 21 h

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Durada: 50 minuts
Preu: 15 € / 12 €

ACTIVITAT PARAL·LELA
Trobada amb la companyia cada dia en finalitzar la funció

Un emotiu espectacle basat en la història real de vuit persones que van morir per les seves idees. Un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista.

 

La mitjanit del 9 de febrer de 1939, nou republicans civils van ser traslladats de la presó de Manresa per ser afusellats a Can Maçana, al peu de la muntanya de Montserrat. Havien estat detinguts sense acusacions polítiques clares. Un d’ells –Josep Nin-, aconsegueix fugir, sobreviure i explicar-ho. A partir d’aquest relat i d’altres de coetanis seus, l’historiador surienc Albert Fàbrega reconstrueix aquest fosc capítol de la repressió franquista. Ara, l’actor igualadí Joan Valentí i el director David Pintó parteixen d’aquest relat per presentar Mort a les cunetes, un emotiu espectacle de creació pròpia en el qual porten a escena cinc monòlegs dels protagonistes d’aquella terrible nit, per reconstruir els fets des de la força de la paraula i la música.

La fossa comuna amb aquests vuit afusellats encara no ha estat localitzada a dia d’avui i és per això que l’espectacle també és un reconeixement moral i públic a aquestes persones que van morir per les seves idees i un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista . La funció del dissabte 9 tindrà lloc el mateix dia de la celebració del 80è aniversari dels fets.

 

Direcció: David Pintó / Intèrpret: Joan Valentí “Nan” / Músic: Martí Marsal / Espai escènic, vestuari i attrezzo: Albert Pascual “Pascu” / Fotografies: Thaïs Buforn i Joan Guasch / Disseny gràfic: Toni Cortès

 

Twitter

Divendres
08
feb
21:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dissabte
09
feb
21:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat