L'enterrador

De Gerard Vázquez i Pepe Zapata

Comprar
14 €
ds. 06.04.24

06 ABRIL

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Dissabte a les 20 h i a les 22 h
Lloc: Cementiri Nou d’Igualada (carrer dels Països Baixos, 23)
Durada: 1 hora i 15 minuts
Preu: des de 14 €

Compartir

Aparcament Teatre de l'Aurora

/ Pepe Zapata brilla en un colpidor homenatge a les víctimes anònimes de la Guerra Civil interpretant un valent i humil enterrador que dignifica als morts executats pel bàndol feixista.

 

IMPORTANT: L'espectacle es representarà al Cementiri Nou d’Igualada (carrer dels Països Baixos, 23).

 

"Primer netejo els cossos. No ho faig per esborrar empremtes del crim. No m'ho han manat, els netejo perquè vull. A ells els hi és igual com us enterri mentre ho faci de pressa. Tots a dins, els uns sobre els altres, un sac de calç i torna a posar  al damunt la terra que acabes de treure. Per a ells, en aquestes fosses s'hi enterren males bèsties, però jo... jo enterro éssers humans". 

Tenim una cita al capvespre amb un enterrador. Ens traslladarem temporalment al temps de la postguerra i, físicament, a unes fosses comunes en un punt secret dels afores d’una ciutat. Allà, en Frederic, interpretat brillantment per Pepe Zapata, parlarà amb els morts que enterra i ens explicarà com, amb les poques eines que té, intenta recomptar, donar dignitat i un nom a aquells cadàvers executats per culpa de les seves idees, per les seves conviccions, víctimes de la injustícia. Ell se’n recorda de tots. De qui són, de quan van morir i d’on són enterrats. 

L’enterrador, un espectacle de ficció inspirat en les vivències de testimonis reals, entre ells el de Leoncio Badía Navarro, conegut també com “l’enterrador de Paterna”, és un homenatge a les víctimes anònimes afusellades pel bàndol franquista, a les seves famílies i, també, a totes les persones que amb la seva determinació van aportar humanitat i dignitat en mig de l’horror i la barbàrie de la Guerra Civil i la postguerra.

 

 

La crítica n'ha dit...

"L’enterrador és un monòleg molt trist. I, malgrat tot, és un monòleg que ens dóna esperança en la gent. En aquelles persones que, malgrat les circumstàncies, intenten viure una vida digna i intenten que les altres persones també la tinguin."
Nicola Larruy, Espectáculos BCN

"Un text meravellós, un relat colpidor, una posada en escena plena de simbologia i una interpretació excel·lent de Pepe Zapata."
Neus Mónico Fernández, Teatre Barcelona

"Pepe Zapata ens ha portat per on ha volgut i al final sentim que una història com la d’aquest enterrador ficcionat de Paterna dóna sentit al qual entenem com a Memòria Històrica. Un diàleg entre passat i present."
Martí Figueras, El Núvol

 

Direcció i dramatúrgia: Gerard Vázquez / Interpretació: Pepe Zapata / Productor: Pepe Zapata / Assessorament espai escènic i il·luminació: Ignasi Camprodon / Dossier pedagògic: Jordi Barra / Fotografia: David Ruano / Edició fotografia: Yulia Evseeva / Disseny gràfic: Satur Herraiz /  Tècnic: Pol Zapata / Producció executiva i artística: Montse Enguita / Amb música de: Gerard Vázquez (compositor),  Alba Carmona (veu), Jesús Guerrero (guitarra) i Juan Casanovas (mescles i masterització)

Dissabte
06
abr
20:00 h
 
Des de
14 €
Dissabte
06
abr
21:30 h
 
Des de
14 €
Si t’agrada aquesta proposta, potser t’interessarà...
Imatge en blanc i negre d'un home amb una pilota de futbol antiga tapanat-li la cara Comprar
2023-2024
Més que un club
De David Pintó i Joan Valentí
Del dj. 09.05.24 al dg. 12.05.24

Després d'èxits com La Primera o Mort a les cunetes, Joan Valentí i David Pintó presenten aquest nou espectacle per homenatjar la història del Barça. A través de la història del club, s'entén la de Catalunya.

Segell local Noms i cares conegudes Actualitat a escena