La casa sin Bernarda

Federico García Lorca - Paula Errando

Finalitzat
2022-2023
Del dv. 24.03.23 al dg. 26.03.23

24/25/26 MARÇ

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Divendres i dissabte a les 20 h
Diumenge a les 19 h
Durada: 1 hora i 10 minuts
Preu: des de 14 €

ACTIVITAT PARAL·LELA
Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

AMB EL SUPORT DE

Compartir

Aparcament Teatre de l'Aurora

/ Una versió absolutament renovada del clàssic de Lorca amb cinc joves actrius dalt de l’escenari.

 

És possible explicar la història de Lorca, que tant ens segueix fascinant, des d’un altre lloc, d’una manera que no sigui vinculada a l’Espanya més fosca? Podem parlar de la duresa que suposa la manca de llibertat des de la lluminositat i el desig per viure? La resposta la trobem en elles, les germanes Alba, que són les úniques protagonistes d’aquesta història.

La casa sin Bernarda és una versió absolutament renovada del clàssic de Lorca que respira les maneres d’una adolescent: espontània, irònica, àcida, radical, tràgica. És una obra iniciàtica, que parla de la construcció del jo, que ens porta a pensar sobre qui volem ser, però també sobre qui estem sent per influència de la societat, de la família. Aquest espectacle és un homenatge a totes les nostres mares.

Cinc joves actrius (Paula Errando, Judit Cortina, Mariona Ibáñez, Alba Sáez i Paula Jornet) donen vida de forma radiant a aquesta sorprenent adaptació a càrrec de Paula Errando, de la jove companyia Entrance

 

 

La crítica n'ha dit...

"És preciós (potser la clau de l'èxit definitiu) el treball de les cinc actrius. Perquè es poden veure els gelos de Martirio (Alba Saez), la superioritat racional d'Angustias (Júlia Barceló) i la ingenuïtat vital que viatja fins a la desesperació final d'Adela (Paula Jornet)."
Jordi Bordes, Recomana.cat

"Com un cop d’aire fresc, l’adaptació d’Errando trasllada el caràcter enriolat i lluminós que els correspon per edat, malgrat l’opressió ambiental. És per això que en tot moment es busca una naturalitat en el llenguatge corporal, que faci evident l’esclat de la joventut i d’unes ànsies irreprimibles de llibertat."
Ana Prieto, Núvol

"La directora valenciana ha entomat l’obra de Lorca i n’ha deixat únicament les filles de la Bernarda per aixecar un muntatge que funciona sol gràcies a cinc actrius que saben molt bé què fan."
Andreu Gomila, El Temps de les Arts

 

Autoria: Federico García Lorca / Adaptació i direcció: Paula Errando / Intèrprets: Paula Errando, Judit Cortina, Mariona Ibáñez, Alba Sáez i Paula Jornet / Espai escènic: Paula González / Vestuari: Carmen Errando i Vera Moles / Il·luminació: Lola Errando / Espai sonor: Borja Ruiz / Moviment: Ester Guntín / Digger: Marina Herlop / Producció: Entrance

Divendres
24
mar
20:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat
Dissabte
25
mar
20:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat
Diumenge
26
mar
19:00 h
 
Des de
18 €
Finalitzat