Teatre de l'Aurora

Llibertat presos polítics

Divendres, 21.09.2018

RSS

Facebook Twitter YouTube issuu Contacte

 
 
Inici: Programació
Teatre de l'Aurora - Programació

MORT A LES CUNETES

 

DE DAVID PINTÓ I JOAN VALENTÍ

 

'Mort a les cunetes' de David Pintó i Joan Valentí

 

Un emotiu espectacle basat en la història real de vuit persones que van morir per les seves idees. Un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista.

 

La mitjanit del 9 de febrer de 1939, nou republicans civils van ser traslladats de la presó de Manresa per ser afusellats a Can Maçana, al peu de la muntanya de Montserrat. Havien estat detinguts sense acusacions polítiques clares. Un d'ells -Josep Nin-, aconsegueix fugir, sobreviure i explicar-ho. A partir d'aquest relat i d'altres de coetanis seus, l'historiador surienc Albert Fàbrega reconstrueix aquest fosc capítol de la repressió franquista. Ara, l'actor igualadí Joan Valentí i el director David Pintó parteixen d'aquest relat per presentar Mort a les cunetes, un emotiu espectacle de creació pròpia en el qual porten a escena cinc monòlegs dels protagonistes d'aquella terrible nit, per reconstruir els fets des de la força de la paraula i la música.

 

La fossa comuna amb aquests vuit afusellats encara no ha estat localitzada a dia d'avui i és per això que l'espectacle també és un reconeixement moral i públic a aquestes persones que van morir per les seves idees i un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista.

 

 

Direcció: David Pintó / Intèrpret: Joan Valentí / Música: Martí Marsal / Espai escènic, vestuari i attrezzo: Albert Pascual 


23 MARÇ

Divendres a les 21 h

 

CICLE * LES GOLFES

TEATRE

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Durada: 50 minuts

Preu: 12 € / 10 €

Lloc: Sala Les Golfes

 

COMPRAR ENTRADES

 

ACTIVITAT PARAL·LELA

Trobada amb la companyia en finalitzar la funció

 

SI T'AGRADA AQUEST ESPECTACLE, POTSER T'INTERESSARÀ...

AÜC. EL SO DE LES ESQUERDES
FAIRFLY
ANNA
EL COLOR DE LA LLUM
OTHELLO