Scratch

AKA Teatre

Finalitzat
Del dv. 01.12.23 al dg. 03.12.23

01/02/03 DESEMBRE

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Divendres i dissabte a les 20 h
Diumenge a les 19 h
Durada: 1 hora i 20 minuts
Preu: des de 14 €

ACTIVITAT PARAL·LELA
Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

Compartir

Aparcament Teatre de l'Aurora

Avís per a persones fotosensibles: Aquest espectacle utilitza llums estroboscòpiques.

 

/ Els creadors d’A.K.A. tornen amb un sorprenent espectacle que ja ha recollit l’aplaudiment del públic arreu. Les vivències d’una DJ que viu entre les lleis de la nit i els desitjos més íntims.

 

Entres a la disco. DJ Laureen comença a punxar. Els beats comencen a moure’t els peus, balles? Sí, comences a ballar. Els llums t’enlluernen, et flipen! Vas a la barra. Demanes… alguna cosa. El que sigui. Et miren. Voldries... però potser no vols. Pots dubtar-ho? Sí... o no. >

A Scratch una DJ ens explicarà, a ritme de sessió de música electrònica, el seu món i les seves experiències. Veurem com és el seu dia a dia, tant en el món de la nit com a casa seva amb la seva parella. I descobrirem el seu anhel més amagat: tornar a tocar la guitarra, tenir la seva pròpia veu, ser compositora indie. Posarà en conflicte les conseqüències de l’exposició social, els pactes dels flirtejos de la nit, els límits permesos a les dones en la sexualitat i la seducció, i els possibles malentesos, dubtes i contradiccions en les decisions pròpies. Són totes vàlides? Han de ser permanents o poden canviar instant rere instant? I sobretot, som capaços d’acceptar-les sense prejudicis?

L’equip que va triomfar amb A.K.A. torna amb Scratch, on l’actriu Clara Mingueza desplega una gran interpretació que connecta tant amb el públic jove com adult. Amb text de Daniel J. Meyer i música de Paula Jornet, l’espectacle ja ha passat per sales i festivals de primera línia com els festivals Grec i Temporada Alta i la sala La Villarroel de Barcelona.

 

 

La crítica n'ha dit...

"El text és dinàmic, trencat, on coexisteixen el català i el castellà. És la veu d’una generació i d’una dona víctima d’un patriarcat que contamina el seu pensament, al mateix temps que intenta apoderar-se per sobre d’un seguit de persones tòxiques. De fet, DJ Loreen és la superheroïna que pot controlar la seva audiència, que exhibeix el seu cos sense pudor i sense temor. Però la coexistència amb la Laura és complicada."
Martí Figueras, Núvol

"L’autor (Daniel J Meyer) i la directora (Montse Rodríguez Clusella) d’Aka i Uppgivenhet no s’estan de construir un personatge complex, contradictori que fuig de ser un exemple o testimoni, sinó que prefigura una noia enigmàtica, temptejant l’amor, el sexe, l’amistat i confonent-ho entre gin tonic, chupito i buffers rebotant a les seves temples, hores després d’haver tornat en bus de la disco."
Jordi Bordes, Recomana.cat

"El desig femení, l'apoderament de la dona i la seva capacitat real per actuar lliurement, de flirtejar tant com vulgui i de vestir com li doni la gana. D'això i de moltes altres coses va Scratch, la nova obra d'AKA Teatre."
Marta Cervera, El Periódico

 

Autor: Daniel J. Meyer / Direcció: Montse Rodríguez Clusella / Composició musical: Paula Jornet / Intèrpret: Clara Mingueza / Escenografia: Anna Tantull / Il·luminació: Natàlia Ramos i Irene Ferrer / Vestuari: AKA Teatro / Disseny de so i espai sonor: Daniel J. Meyer / Coreografies: Guille Vidal Ribas / Producció: AKA Teatro / Ajudant de producció: Gina Aspa Miralta / Cap tècnica: Carla Casanovas / Tècnic en gira: Manu Martínez Torrent / Fotografies promocionals: Ona Vilar / Fotografies espectacle: Santi Bravo / Caracterització cartell: Admès Castillo / Logo: Quim Àvila / Estudiant de direcció en pràctiques: Miquel Salamanca / Agraïments: La Brutal, Pol Pink DJ, Carles Rodríguez, Laura Domènech, Diana Roig

 

Si vols saber-ne més...

Entrevista a Daniel J. Meyer (autor) i Montse Rodríguez (directora), al programa "La Galeria" de Ràdio Igualada

Daniel Meyer, Montse Rodríguez i Clara Mingueza parlen de Scratch, festival Temporada Alta 2022

Divendres
01
des
20:00 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Dissabte
02
des
20:00 h
 
Des de
14 €
Finalitzat
Diumenge
03
des
19:00 h
 
Des de
14 €
Finalitzat