Alfred Artigas Quartet

Cançons de vitrola

Finalitzat
dijous, 12 de maig | 20:30 h

12 MAIG

Cicle Música de primera fila

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Dijous a les 20:30 h
Espai: Sala Les Golfes
Durada: 1 hora
Preu: 12 € / 10 € amb consumició inclosa

CONCERT ORGANITZAT AMB

Estival de Jazz

Compartir

/ Un concert de boleros que ens transportarà als bars de l'Havana dels anys 50.

 

Alfred Artigas Quartet ens proposa un viatge musical pels bars i les fondes de l'Havana dels anys cinquanta a través de la música d’Olga Guillot, Vicentico Valdés, Benny Moré o l’Orquesta Aragón, entre d’altres.

El concert neix amb la voluntat de portar a l’escenari el disc “Esto sí se llama querer”, un àlbum impulsat pel segell discogràfic Underpool per celebrar la seva cinquantena referència. Produït per Alfred Artigas i Sergi Felipe, van reunir més d’una seixantena de músics catalans i cubans, un disc coral i un retrat de família amb una dotzena de boleros que van comptar amb la participació de músics com Rita Payés, Sílvia Pérez Cruz, Lluís Vidal, Nestor Jiménez, David Mengual, Carme Canela o Jordi Matas, entre d’altres.

Ara Alfred Artigas s’acompanya en format reduït de Rita Payés (veu i trombó), Juan Pablo Balcázar (contrabaix) i Dídac Ruiz Lázaro (percussió) per interpretar els boleros i també aixequen el cap per trobar perles entre aquelles cançons que sonaven a les vitroles o victroles de les tavernes i prostíbuls de l'Havana als anys 40 i 50. Boleros, chás, mambos, rumba… arribar al bar amb una cançó al cap, treure una moneda de la butxaca per fer-la sonar i demanar "una línea" de rom.

L’Estival de Jazz i el Teatre de l’Aurora s’uneixen per oferir conjuntament un concert de jazz al mes dins el Cicle Música de primera fila al llarg de la temporada.

 

Veu i trombó: Rita Payés / Contrabaix: Juan Pablo Balcázar / Percussions: Dídac Ruiz Lázaro / Guitarra i mandolina: Alfred Artigas

 

Instagram

Twitter

Dijous
12
mai
20:30 h
 
Des de
12 €
Finalitzat