Teatre de l'Aurora

Llibertat Jordi Sánchez i Jordi Cuixart!

Divendres, 22.06.2018

RSS

Facebook Twitter YouTube issuu Contacte

 
 
Inici: Premsa Notícies Arriba a Igualada l’exitosa comèdia basada en els contes de Jesús Moncada

Arriba a Igualada l’exitosa comèdia basada en els contes de Jesús Moncada

El darrer dia del Cafè de la Granota trasllada l'espectador al poble de Mequinensa abans de ser cobert per les aigües del pantà.

L'espectacle recull l'humor, la ironia i la sornegueria que desprèn l'obra de l'escriptor de la Franja.

La comèdia és un viatge a un paisatge mític, ple d'humanitat i riquesa. Un monument a la llengua viva i costums d'un poble.

'El darrer dia del Cafè de la Granota', amb la Cia. Mea Culpa

Aquest cap de setmana, la Cia. Mea Culpa porta al Teatre de l'Aurora El darrer dia del cafè de la Granota, un espectacle basat en els contes que Jesús Moncada va aplegar en "El Cafè de la Granota". Amb l'humor, la ironia i la sornegueria que destil·la l'obra de Moncada, aquesta comèdia plena d'humanitat i brillantment interpretada, és tot un monument a la vivesa de la llengua i a la manera de ser d'un poble, el de la Franja natal de Moncada.

El darrer dia del cafè de la Granota ens trasllada a Mequinensa l'any 1971, pocs dies abans que les aigües inundin els carrers i el poble romangui per sempre cobert pel pantà. L'Adelaida i el Fernando, propietaris del Cafè de la Granota, es disposen a entrar per darrera vegada al seu establiment. Abans, però, hi ha un aldarull entre l'Adelaida, que està força encesa, i les forces de l'ordre franquista. Un cop a dins, comencen a rememorar a través de records, fotografies, anècdotes, objectes... diferents situacions i personatges que al llarg del temps han passat pel Cafè de la Granota. Poc després, hauran d'abandonar per sempre el seu cafè, que será enrunat per les màquines i colgat sota les aigües.

Amb aquesta comèdia, els espectadors reviuran el darrer dia de totes i cada una de les famílies que varen deixar l'antic poble de Mequinensa per començar una nova vida. Un viatge a un paisatge mític, ple d'humanitat i de riquesa.

Josep Maria Ribaudí, membre de la Comissió de Programació del Teatre de l'Aurora, assenyala que El darrer dia del cafè de la Granota "és un un espectacle àgil, divertit i de vegades hilarant, però sense oblidar moments punyents i de crítica al franquisme. Molt bones interpretacions de M. Àngels Lago i Armand Villén, sota la direcció de Xisco Segura. Un espectacle recomanable del qual se'n surt satisfet, i amb un valor afegit: et venen ganes de rellegir Moncada, i això sempre és d'agrair".

 

Horaris i venda d'entrades

Les representacions d'El darrer dia del Cafè de la Granota, tindran lloc divendres 10 i dissabte 11 de març a les 21 h i diumenge 12 de febrer a les 19 h. Com és habitual, després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades, a 15€ i 12€ amb els descomptes habituals, es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de l'espectacle. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament els dijous de 19 a 20 h.

 

08.03.2017

Facebook Twitter
Imprimeix